tiistai 19. toukokuuta 2015

Facebook-sivun luominen blogille


Facebook on erinomainen kanava markkinoida omaa blogia


Omalle blogille kannattaa luoda Facebook-fanisivu, jotta lukijat voivat seurata päivityksiä sitä kautta. Suurella osalla ihmisistä on Facebook-profiili, joten monille lukijoille Facebook on helpoin keino seurata omia suosikkibloggaajia. Lukijat näkevät uusimmat postaukset suoraan feedissä, joten heidän ei tarvitse käydä turhaan kurkkimassa blogiasi uusien postausten varalta.

Facebookin kautta voit moninkertaistaa lukijoidesi määrän. Kun seuraajat jakavat postauksiasi Facebookissa, myös heidän ystävänsä huomaavat kirjoituksesi. Postausten lisäksi voit lisätä Facebookiin esimerkiksi yksittäisiä kuvia tai lyhyitä tekstinpätkiä, joita et muuten julkaisisi blogissa.

Nykyään bloggaajat voivat toimia ties kuinka monessa erilaisessa sosiaalisen median palvelussa: Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa jne. Suosittelen panostamaan vain muutamaan palveluun, koska kenelläkään ei riitä aika kaikissa palveluissa pyörimiseen. Blogin aihealue vaikuttaa siihen, mitä kautta lukijoihin kannattaa pitää yhteyttä. Esimerkiksi muotibloggaajan kannattaa toimia Instagramissa kun taas politiikasta bloggaavalle Twitter voi olla paras paikka jakaa omia ajatuksia. Facebook sopii kaikenlaisille bloggaajille, koska siellä on käyttäjiä ihan kaikista ihmisryhmistä.


Näin luot blogillesi Facebook-sivun:


1. Kirjaudu sisään Facebookiin. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit luoda uudet tunnukset Facebookin etusivulla. Tunnusten luomisen jälkeen Facebook lähettää sähköpostitse vahvistuskoodin, joka pitää kirjoittaa sivustolla sille varattuun kenttään.

Henkilökohtaisen profiilisi tiedot eivät tule näkymään blogin Facebook-sivulla, mutta halutessasi voit toki perustaa uuden tilin blogiasi varten.

2. Kun olet tehnyt tunnukset, mene Facebookissa kohtaan "Luo sivu" ja valitse siellä kohta "Brändi tai tuote".
3. Valitse avautuvasta valikosta "Sivusto" ja kirjoita blogin nimi sille varattuun kenttään. Klikkaa "Aloita".
4. Kirjoita blogisi kuvaus ja sen osoite, valitse profiilikuva ja merkitse tiedot blogin kohderyhmästä. Näitä tietoja voi tarvittaessa muokata myöhemminkin.
5. Sivusto on nyt valmis. Sinut ohjataan blogisi sivulle, jossa voit vielä muokata tietojasi ja tehdä ensimmäisen päivityksen. Blogin sivulle pääset jatkossa vasemman sivupalkin kautta klikkaamalla blogin nimeä.

6. Jos haluat muuttaa sivustosi luokituksen henkilökohtaiseksi blogiksi, se onnistuu asetuksissa Sivun tiedot -välilehdellä. 


Blogipäivitysten näyttäminen Facebook-sivulla


Aina kun teet blogiisi uuden postauksen, kannattaa postauksen linkki laittaa Facebookiin, jotta lukijasi huomaavat, että olet päivittänyt blogiasi. Useimmat bloggaajat myös kertovat muutamalla lauseella, mitä postaus käsittelee. Kun liität linkin Facebook-päivitykseen, näkyy linkkiboksissa postauksen sisältämä kuva, postauksen otsikko sekä blogin osoite, kuten alla olevassa esimerkissä näkyy.
Suosittelen linkittämään uudet postaukset Facebookiin manuaalisesti. On olemassa myös applikaatioita, jotka päivittävät uudet postaukset automaattisesti Facebookiin, mutta ne toimivat huonosti, joten en suosittele niiden käyttöä.


Facebook-sivun osoitteen muokkaaminen


Blogisi Facebook-sivun osoite näyttää kutakuinkin tältä:

https://www.facebook.com/pages/bloginnimi/123456789012345

Jos haluat tehdä osoitteesta lyhyemmän, esimerkiksi muotoa www.facebook.com/bloginnimi, voit muuttaa käyttäjänimeä osoitteessa http://www.facebook.com/username/. Voidaksesi muuttaa käyttäjänimen, sinun pitää antaa puhelinnumerosi ja seuraajia pitää olla yli 25. Valitse käyttäjänimi tarkasti, sillä sitä voi muuttaa vain kerran.


Seuraavaksi teen ohjeen, miten blogin Facebook-sivun saa näytille blogin sivupalkkiin. Sitä odotellessa voit hioa blogisi Facebook-sivun kuntoon. Muista myös tykätä Blogikonsultista Facebookissa!

12 kommenttia:

 1. Kiitokset ohjeista. Täytyy kokeilla tässä joskus.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Blogipostaukseeni tulee joskus väärä kuva, joka ei siis liity mitenkään juuri kyseiseen postaukseen. Kuva on yleensä jostain muualta blogistani Mistähän on kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa outoa! Näkyvätkö kuvat myös muokkausnäkymässä? En ole aikaisemmin kuullut, että postaukseen ilmestyisi kuvia muuten kuin itse lisäämällä.

   Poista
  2. Hei, kuva tulee automaattisesti, en voi nyt postata blogitekstiä facebookiin, kun kuva on väärä...harmittaa...voikohan kuvan jotenkin vaihtaa?

   Poista
  3. Eli väärä kuva tulee siis siinä vaiheessa, kun linkkaat postauksesi Facebookiin? Jos haluat vaihtaa Facebookin linkin yhteydessä näytettävää kuvaa, voit tehdä sen PostWithPicture-sivulla. Tietoihin pitää täyttää postauksen linkki, kuva, postauksen otsikko sekä lyhyt kuvaus tekstin sisällöstä. Tuolla työkalulla pitäisi onnistua :)

   Poista
  4. Kokeilin tuota äskettäin ja suuri Kiitos sinulle! Tämä ohjeesi auttoi! :-)

   Poista
  5. Haastavaa, nyt Facebook on tehnyt tällaisen linjauksen: We're sorry to say that Facebook started blocking PostWithPicture :(

   Kiitos mainiosta blogistasi!

   Poista
 3. Hei! Näkyykö facebookkiin päivittämäni blogipostaus uutisvirrassa muille kuin niistä tykänneille? On ihan kiva kanava, mutta en ole kuitenkaan ihan innoissani tyrkyttämässä blogiani ekana työkavereiden nähtäväksi ;). Toinen kysymys liittyy facebook-sivun deaktivointiin. Eli jos haluan pitää facebooktaukoa, ja laitan automaattiseksi blogipäivityksen sinne, toimiiko se normaaliin tapaan vaikka en ole enää itse facebookissa aktiivisena?

  VastaaPoista
 4. Muotoilin ehkä vähän epäselvästi; eli siis näkyykö päivittämäni blogipostaus uutisvirrassa muille kuin niille jotka ovat "tykänneet" blogistani? Vai näkevätkö kaikka facebook-kaverini?

  VastaaPoista
 5. Jos oiosin nyt rahallisesti rikas kysyisin tässä vaiheess aminne tahdt joululahjan Olen superkiitollinne sivustoistasi ohjeistasi, en voi sanoin kuvailla mien kiitollinen olen!! Olen saanut blogisivun julkisivun sun muut parissa viikossa pystyyn, kun kesällä vain kirjoiteltiin. Nyt alkaa kaikki toimimaan pikkuhiljaa. Sinun neuvojesi mukaan olen kaiken tehnyt. ps. Facebook imoitti ettei hyväksy muita kuin aakkosmaisia merkkejä kun laitoin blogin soitteen. Toivottavasti asia järjestynee. Ja onko vaikea laittaa facebook sivulle kaksi kirjoittajaa? kun itse olen ylläpitäjä, mihin nimikkeeseen toisen voisin laittaa?

  VastaaPoista
 6. oon luonut nyt monta sivua blogiini, miten saan poistettua niitä?

  VastaaPoista
 7. Kiitos erinomaisesta perehdytyksestä! Ei ollut liian pitkä eikä liioin liian lyhytkään ja innosti ainakin meitä perustamaan FB-fanisivun!

  Kysymyksiä:

  1) Voiko uuden luodun FB-sivun tallentaa, jatkaa sen muokkaamista myöhemmin ja julkaista sitten ihmisten ilmoille kun siltä tuntuu?

  2) Pitääkö olla rekisteröity yritys jotta voisi luoda blogille FB-sivun vieläpä esim. "tuotteen / brändin" nimissä kuten ohjeistat? Kirjoitamme henkilökohtaisesta vakaumuksesta käsin

  VastaaPoista