maanantai 22. joulukuuta 2014

Suositut tekstit blogin sivupalkkiin


Suosituimmat blogipostaukset kannattaa näyttää blogin sivupalkissa. Ne ovat hyvä tapa mainostaa blogin sisältöä lukijoille ja saada heidät viihtymään blogissa pidempään. Satunnaiset vierailijat klikkaavat todennäköisemmin näitä suosittuja postauksia kuin yrittävät etsiä niitä blogin helmiä blogiarkiston joukosta. Katsotuimmat postaukset kiinnostavat melko varmasti suurinta osaa lukijoista.


Bloggerissa on valmiina ominaisuus suosituimpien blogipostausten näyttämiseen. Sen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:


1. Mene Bloggerissa vasemman sivupalkin kautta kohtaan "Ulkoasu".

2. Klikkaa "Lisää gadget" ja valitse avautuvasta listasta kohta "Suositut tekstit".


suositut tekstit


3. Tee haluamasi muutokset. Muokkaa otsikko mieluisaksi ja merkitse, miltä ajanjaksolta haluat katsotuimmat tekstit näytettävän. Valitse, kuinka monta viestiä haluat näyttää (1–10) ja haluatko teksteistä näytettävän otsikon lisäksi myös pikkukuvan ja/tai pienen pätkän tekstiä. Kuvan kohdalla tulee näkymään postauksen ensimmäinen kuva.
4. Tallenna lopuksi tekemäsi valinnat.

10 kommenttia:

 1. Miten saan blogistanu robottitarkistuksen pois? (blogger). Olen asetuksista poistanut raksin kohdasta sanatarkastus, mutta silti vielä kysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistitko varmasti tallentaa asetukset sen jälkeen, kun poistit sanavahvistuksen? Syy voi olla myös siinä, että vaikka sanavahvistus ei olisi käytössä, saattaa Blogger silti pyytää anonyymeilta kommentoijilta sanavahvistuksen. Tämä auttaa suojaamaan blogia väärinkäytöltä.

   Poista
 2. Hei, voisitko kirjoittaa eri portaaleista? Mietin, kannattaako siirtyä esim. lilyyn. Vanhaa blogia sinne ei voi siirtää... Pitäisi aloittaa alusta. Bellaan ja Indiedaysiin pitää hakea. Mitä muita on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisikin mielenkiintoinen postausaihe. Katsotaan, jos saisin postauksen aikaan :)

   Poista
 3. Osaisitko kertoa, miksi minulle tulee tällä gadgetilla jokaisen näytettävän suositun tekstin kohdalle "ei otsikkoa", vaikka luonnollisesti joka postauksella on otsikko?

  http://roosanpikseliblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuollaiseen ongelmaan en ole aikaisemmin törmännyt. Kävin katsomassa blogiasi. Oletko kustomoinut postausten otsikot koodilla vai oletko vain muokannut perusasetuksia Bloggerissa? Veikkaisin, että olet muokannut otsikoiden asetuksia siten, että nyt Blogger ei enää osaa poimia postausten otsikoita sivupalkissa näytettäviksi.

   Poista
  2. Saatoin muuten yrittää joskus aiemmin vaihtaa otsikon fonttia koodin avulla.. mistähän löydän kaikki käyttämäni koodit jotta voisin tarkistaa? :D

   Poista
  3. Koodi on todennäköisesti ennen < head >-tagia sekä /* Posts -kohdassa. Tarkista myös mallin suunnittelutyökalusta, oletko muokannut CSS-koodia.

   HTML-koodin muokkausnäkymässä on kohta "Palauta widget-mallit oletusarvoihin". Voit kokeilla painaa sitä ja katsoa, korjautuisiko ongelma sillä. Kopioi kuitenkin ensin koko HTML-koodi talteen.

   Poista