perjantai 22. toukokuuta 2015

"Tykkää Facebookissa" -painike blogin sivupalkkiin


Facebook-nappula kannattaa lisätä blogin sivupalkkiin, jotta lukijat pääsevät helposti tykkäämään blogisi Facebook-sivusta. Jos et ole vielä luonut blogillesi Facebook-sivua, suosittelen lukemaan kirjoittamani ohjeen "Facebook-sivun luominen blogille".

Tässä postauksessa esittelen erilaisia tykkäyspainikkeita blogiin. Pyrin tekemään niistä mahdollisimman helppokäyttöisiä, jotta sinun tarvitsee liittää vain yksi koodi blogiisi.


Näin liität tykkäysnapin blogiin:


1. Kopioi koodi.
2. Vaihda oman blogisi Facebook-sivun osoite punaisella merkittyyn kohtaan.
3. Mene blogissa vasemman sivupalkin kautta kohtaan "Ulkoasu" ja "Lisää gadget". Valitse "HTML/JavaScript"-kohta, liitä koodi sisältökenttään ja tallenna.<iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https://www.facebook.com/pages/Blogikonsultti/817083968387034&width=290&height=70&colorscheme=light&show_faces=false&border_color&stream=false&header=false&" style="border:none; overflow:hidden; width:290px; height:70px;" >

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https://www.facebook.com/pages/Blogikonsultti/817083968387034&width=250&height=500&colorscheme=light&show_faces=true&border_color&stream=true&header=false&" style="border:none; overflow:hidden; width:250px; height:500px;" >


Halutessasi voit muokata painikkeista eri näköiset. Muuttaaksesi tykkäyspainikkeen kokoa, voit muuttaa arvoja width- ja height-kohdissa. Huomasit ehkä, että koodin joukossa vilisee false- ja true-sanoja. Esimerkiksi show_faces=true tarkoittaa, että seuraajien kuvat näytetään. Jos et halua niitä näytettävän, kirjoita true-sanan tilalle false.


Facebookin omat tykkäyspainikkeet


Facebook tarjoaa myös omia tykkäyspainikkeita blogiin, mutta niiden käyttöönotto on astetta vaikeampaa, kun niissä pitää kopioida kaksi koodia blogiin. Laitan tähän kuitenkin linkit niihin, jos haluat käydä tutustumassa.


Like Button


Page Plugin


6 kommenttia:

 1. En vain onnistu, saan viestin sivulle epäkelpo Facebook osoite.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Onnistuin hyvillä ohjeillasi. Nyt siellä nököttää tykkäys-painike blogin reunassa ja odottelee tykkääjiä :-)

  VastaaPoista
 3. Ei vaan toimi, sivulle tulee tyhjä palkki siihen mihin pitäis tulla tykkää -painike..?

  VastaaPoista
 4. Onnistuin myös! Onneksi koodi on helppolukuista. Ihan en vielä saanut leveyttä säädettyä oikeaksi, mutta työn alla. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kylläpä tässä silti ongelman sain aikaiseksi. Vaikka kuinka muokkaan leveyttä, se jää aina joko liian leveäksi gadgeteille varattuun tilaan. Ei auta, vaikka käyn leventämässä gadgettia asetuksista. Jos saa sopivaksi, ei sitten mahdu Blogin nimi ja tykkää painike kokonaisena. https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista