tiistai 9. syyskuuta 2014

Blogipostaus katosi? Ei hätää!


Bloggerissa varsin yleinen ongelma on se, että luonnosteltu postaus saattaa kadota tuosta noin vain teille tuntemattomille. Luonnoksen avatessa vastassa onkin pelkkä valkoinen boksi ja kaikki uurastus on mennyt hukkaan. Välillä myös valmiit postaukset saattavat kadota. Tämä on turhauttavaa ja blogeista saa jatkuvasti lukea valitusta siitä, kuinka jokin postaus on kadonnut.

Syitä postauksen katoamiseen on monia. Ongelma on yleensä Bloggerissa, mutta blogipostauksen katoaminen voi johtua myös esimerkiksi selaimesta tai hitaasta nettiyhteydestä. Myös vakionäkymän ja HTML-näkymän välillä seikkaileminen on saanut omia postauksiani katoamaan.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, koska ongelmaan on olemassa yksinkertaisia ratkaisuja.

Jos postauksesta on kadonnut sisältö, mutta luonnossivu on vielä olemassa, tarvitsee vain painaa "Kumoa"-painiketta. Tämä keino on auttanut ainakin itselläni aina.
Mutta mitä jos koko postaus on kadonnut? 

Tämä onkin sitten jo kinkkisempi ongelma, mutta tähänkin on olemassa ratkaisuja:

1. Kokeile noin 15 minuutin kuluttua uudestaan, jos postaus olisi palannut näkyviin.
2. Kirjoita osoitekenttään esimerkiksi "Blogger" ja etsi postauksen vanhoja versioita sivuhistoriasta. Tällä tavalla voit saada hetkeksi aikaa postauksen auki. Blogger todennäköisesti herjaa, ettei pyyntöä voida toteuttaa, mutta postaus ainakin näkyy taustalla. Ota kuvankaappaus, jotta saat edes osan tekstistä talteen. Toisinaan vanhojen versioiden avaaminen saattaa palauttaa koko postauksen. Kopioi postaus talteen, koska Blogger ei todennäköisesti anna sinun tallentaa postausta.


Ehkäise postausten katoaminen

Varmin keino on yrittää ehkäistä blogipostausten katoaminen kokonaan. Postausten katoamista voi ehkäistä ainakin seuraavilla keinoilla:

1. Varmin tapa estää postauksen katoaminen on kirjoittaa postaus valmiiksi tekstieditorissa ja kopioida vasta valmis postaus Bloggeriin. Näin postauksesta on aina olemassa kopio muualla, joten postauksen katoaminen ei sinänsä haittaa.
2. Käytä selaimena Google Chromea, koska se tukee parhaiten Bloggeria. Tämä johtuu siitä, että molemmat ovat Googlen tuotteita.
3. Jos et vähään aikaan kirjoita postausta, älä pidä sitä auki tehdessäsi muuta. Tallenna ja sulje postaus siksi aikaa, kun teet jotakin muuta. Näin ongelmat nettiyhteydessä eivät vaikuta luonnokseen.
4. Älä liiku postausta kirjoittaessasi eri selainten tai eri näkymien (Luo/HTML) välillä. Älä myöskään laita yksityistä selausta eli incognito-tilaa päälle tai pois päältä kesken kirjoittamisen, koska tällöin Blogger ilmoittaa sinun olevan kirjautunut toisessa sijainnissa ja pyytää kirjautumaan uudelleen. Kopioi postaus talteen ennen kuin kirjaudut uudelleen.
5. Varmista, että luonnos on tallentunut ennen kuin suljet sen. Älä sulje luonnosta, jos tämä virheilmoitus näkyy:

Oletko sinä löytänyt muita keinoja kadonneiden postausten takaisin saamiseksi?

6 kommenttia:

 1. Tämä juttu tuli niin tarpeeseen jo tänä aamuna kun taas katosi yksi postaus. Sain sen takaisin. Kiitos paljon näistä vinkeistä, säästin monen tunnin työn! :) Pitää kyllä jatkossa muistaa kirjoittaa postaukset valmiiksi jossain muualla kuin Bloggerissa...

  VastaaPoista
 2. Mulla on tosi monta kertaa postaukset kadonneet. Itsellä auttaa tuo odottaminen. Kerran katosi kaikki postaukset, mutta seuraavana päivänä ne oli ilmestyneet takaisin. Tiedä sitten että mistä johtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on yleinen ongelma Bloggerissa. Tuo odottaminen on paras ensiapukeino. Itselläkin on pari kertaa käynyt tuolla tavalla, että illalla joku postaus ei näy, mutta seuraavana aamuna kaikki onkin taas ihan normaalisti.

   Poista
 3. Minulla katosi tänään kokonaan yksi postaus jossa oli mennyt kauan aikaa ja pelkään, että en saa siitä enää samanlaista jos yritän uudelleen kirjoittaa sen. Sivuhistoriasta koitin etsiä mutta se on jo tyhjentynyt tekstin kirjoituksen jälkeen, joten toivottavsti se vielö ilmestyisi. Kiitos kuitenkin vinkistä vaikkei se minun kohdalla tällä kertaa auttanutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi juttu! Kannattaa vielä tänään katsoa, jos teksti olisikin palautunut. Tulevaisuudessa kannattaa kopioida tekstiluonnokset johonkin talteen. Voit esimerkiksi kirjoittaa postauksen valmiiksi Wordissa tai ottaa tekstiluonnoksesta ruudunkaappauksen.

   Poista