lauantai 22. marraskuuta 2014

AdSense-mainosten laittaminen Blogger-blogiin

Voit laittaa AdSense-mainoksia blogiin vasta silloin, kun Google on hyväksynyt hakemuksesi ohjelmaan. Jos blogiasi ei ole vielä hyväksytty, voit lukea täältä vinkkejä, joiden avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi päästä mukaan ohjelmaan.

Blogisi "Tulot"-kohdassa pitäisi näkyä vaihtoehtona "Ota AdSense käyttöön", jos blogisi täyttää ohjelman edellytykset. Tällöin olet valmis lähettämään hakemuksen. Kun hakemuksesi on hyväksytty, menee vielä joitakin päiviä, että AdSense-tilisi on täysin aktivoitu. Vasta tällöin mainokset alkavat näkyä blogissa.
Kun hakemuksesi on hyväksytty ja tilisi aktivoitu, noudata seuraavia ohjeita:

1. Ensin sinun pitää antaa Googlelle lupa näyttää mainoksia blogissasi. Mene Bloggerissa vasemman sivupalkin kautta kohtaan "Tulot". Kohtaan "Näytä mainoksia blogissa" merkitse "Kyllä". Valitse haluatko mainoksia näytettävän sivupalkissa, tekstien välissä vai molemmissa. Tallenna.
2. Siirry vasemman sivupalkin kautta kohtaan "Ulkoasu". Klikkaa "Lisää gadget" ja valitse "AdSense". Tällä toiminnolla voit muokata sivupalkissa ja blogin alalaidassa näkyviä mainoksia. Valitse mieluinen mainoskoko ja päätä, haluatko kuva- vai tekstimainoksen. Halutessasi voit myös muokata mainoksen värimaailmaa. Tallenna.


3. Jos haluat laittaa postausten väliin mainoksia, valitse "Ulkoasu"-sivulla Blogitekstit-ruudusta kohta "Muokkaa". Laita rasti ruutuun kohdassa "Näytä mainoksia blogitekstien välissä". Valitse kuinka monen postauksen välein haluat näytettävän mainoksia ja tee muut haluamasi muokkaukset mainokseen. Tallenna.
4. Jos haluat muokata mainosten tyyliä ja aihealuetta vielä lisää, mene AdSensen nettisivulle. Siellä voit esimerkiksi sallia tai estää joitakin mainosluokkia. Esimerkiksi uhkapeleihin ja vedonlyöntiin liittyvät K18-mainokset pitää erikseen sallia, jos haluaa niitä näytettävän blogissa. Ad Review Centerissä voit tarkistaa mainokset ennen kuin niitä näytetään blogissasi. AdSensen sivulla voit myös tarkastella tulosraporttejasi.

10 kommenttia:

 1. Osaatko myös neuvoa siinä, kuinka saantehtyä hienoja kansikuvia? Niinkuin tällä on youtubessa tuo kuva ylhäällä:
  https://www.youtube.com/user/itsbl0ndie
  Kun paintill saa mutta eihän siinä ole tuollaisia hienoja fontteja tai mitään kultaista väriä niin missä nää ihmiset noita tekee? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva on varmasti tehty jollakin hyvällä kuvankäsittely- tai grafiikkaohjelmalla, joten paintilla ei saa samanlaista tehtyä. Netistä löytyy ilmaisohjelmia, jos haluat niihin tutustua.

   Jos sinulla on muutama euro ylimääräistä rahaa, kannattaa tutustua Fiverr-nimiseen sivustoon. Sieltä voit ostaa itsellesi tuon tyylisen kuvan viidellä dollarilla.

   Jos et halua ladata kuvankäsittelyohjelmaa etkä käyttää rahaa ja sinulle kelpaa todella yksinkertainenkin malli, niin voit kokeilla tehdä tekstikuvan myös Wordilla. Tässä tekemäni ohje:

   http://blogikonsultti.blogspot.fi/2014/07/motivaatiotekstikuvan-tekeminen-wordilla.html

   Poista
 2. Osaisitko vastata. Hyväksyin ja laitoin adsensemainokset blogiini. Kaikki muuten ok, mutta minne ilmoitan oman tilinumeroni mahdollisten tulojen maksua varten? Mistä löydän asiakaspalvelun, jonne voin laittaa viestiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilinumeron voi ilmoittaa vasta sitten, kun 10 euron maksuraja on täyttynyt. Lisätietoja voit lukea oheisesta linkistä: https://support.google.com/adsense/answer/94282?hl=fi

   Poista
 3. Kuinka blogitekstin loppuun saa ne pienet laatikot (linkit) you might also like?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi LinkWithin-sivustolta voit hankkia blogiisi widgetin, joka näyttää samankaltaisia tekstejä. Oheisten linkkien kautta löytää ohjeita:

   http://smallbusiness.chron.com/add-you-might-also-like-links-blogspot-31080.html

   http://blogtimenow.com/blogging/add-related-posts-blogger-related-posts-widget-blogger/

   Poista
 4. Kiitos jälleen kerran!

  VastaaPoista
 5. Tervehdys! Olen koittanut tuloksetta löytää apua ongelmaani: Adsense on minulla teoriassa jo käytössä mutta en vaan kertakaikkiaan saa lisättyä adsensen gadgettia sivuilleni! Yritän lisätä sen sivupalkkiini, mutta klikatessa "tallenna" gadget-ikkuna sulkeutuu, ruudussa vilahtaa teksti että gadget on lisätty sivulle, mutta mitään ei vaan tapahdu. Muut gadgetit toimivat normaalisti ja pystyn niitä lisäämään ja poistamaan. En ymmärrä! Olisiko aatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko käytössä mainonnan esto-ohjelmaa? Se estää niin mainokset itse sivulta kuin Bloggerin Gadget-listassa.

   Poista
 6. Minulla sama ongelma. Nyt 6 tuntia yrittänyt lisätä luodun mainoksen koodia. Oman sivuni HTML-koodi on noin 2500 riviä pitkä ja mallissa sanotaan vain että -kohtien väliin, mutta koodissa on body sana varmaan 100 kertaa. Joka väliin olen yrittänyt koodia tunkea, mutta mitään ei tapahdu. Blogissani näkyy vain Adsence-gadgetin kogdalla valkoinen neliö, mutta mainosta en siihen saa näkyviin kirveelläkään :( Pliis apua, turhautaa!!

  VastaaPoista