tiistai 4. marraskuuta 2014

Näin saat enemmän kommentteja


Bloggaajat rakastavat kommentteja, mutta etenkin uusissa blogeissa kommentit voivat olla harvinaisia. Välillä saattaa tulla muutama kommentti johonkin postaukseen, mutta postauksiin ei tule useita kymmeniä kommentteja kuten suosituilla bloggaajilla. Mistä johtuu, että jotkut blogit saavat valtavia määriä kommentteja kun taas toiset eivät saa ollenkaan? 

Ihan ensiksi pitää ymmärtää, että jos blogillasi ei ole kävijöitä, ei kukaan myöskään ole kommentoimassa postauksia. Tämä voi johtua siitä, että blogi on uusi, et ole markkinoinut blogiasi riittävästi tai blogi on huonolaatuinen eikä se kiinnosta ihmisiä. Anna siis ajan kulua ja tuota mahdollisimman kiinnostavaa sisältöä blogiisi.

Jos blogillasi on jo jonkin verran lukijoita, mutta lukijat eivät ole halukkaita kommentoimaan, voit tiettyjen toimenpiteiden avulla edesauttaa tilannetta. Tässä postauksessa kerron, miten voit rohkaista lukijoita kommentoimaan.




1. Viittaa teksteissäsi muiden bloggaajien postauksiin. Voit jopa kirjoittaa vastineen jonkun toisen postaukseen. Tällä tavoin samasta aiheesta kiinnostuneet lukijat löytävät blogisi ja sinut huomataan.

2. Yritä saada lukija sitoutumaan blogin lukemiseen. Yritä pitää lukijan mielenkiintoa yllä, jotta hän lukee postauksen alusta loppuun asti kokonaan. Yleensä lukijat vain silmäilevät postauksen läpi. Kirjoita intohimoista ja mukaansatempaavaa tekstiä. Yritä postausta kirjoittaessa kuvitella, kuinka lukija istuu unisena läppärinsä äärellä ja sinun tehtäväsi on herättää hänet tekstilläsi.

3. Laita postauksen loppuun kysymyksiä lukijoille. Tämä on hyvä tapa rohkaista lukijoita kommentoimaan. Huomaa, että kysymysten pitää olla helppoja. Esimerkiksi jos tämän postauksen loppuun laittaisi kysymyksen ”Jäikö joku kohta uupumaan?”, joutuisivat lukijat ajattelemaan kovasti. Tämä taas johtaisi siihen, että tuskin kukaan kommentoisi, koska ihmiset eivät jaksa nähdä vaivaa. Sen sijaan helpompi kysymys olisi ”Turhauttaako sinua, että lukijat eivät kommentoi?”. Tähän kysymykseen on helppoa vastata.

4. Kirjoita ajankohtaisista aiheista, jotka herättävät keskustelua. Sopivia aiheita ovat esimerkiksi uutiset, politiikka ja uudet ilmiöt. Sano ääneen jotain sellaista, jota muut eivät uskalla sanoa.

5. Vetoa tunteisiin. Ilmaise mielipiteesi vahvasti ja yritä provosoida lukijoita. Todennäköisesti samaa tai eri mieltä olevat ihmiset kommentoivat ja näin postauksesi saa aikaan keskustelua. Lukijat haluavat vastavuoroisesti myös yllyttää sinua kommenteillaan ja he nauttivat nähdessään, miten reagoit kommentteihin.

6. Pohjusta keskustelua kirjoittamalla itse ensimmäinen kommentti. Näin muiden on helpompi kommentoida, kun keskustelu on avattu. Jos kommentointi tyrehtyy jossain vaiheessa, voit jatkaa keskustelua kommentoimalla itse.

7. Auta lukijaa henkilökohtaisesti. Internetissä on kaikki mahdollinen tieto, mitä voi tarvita, mutta ihmiset eivät hyödynnä sitä. Periaatteessa kenenkään ei esimerkiksi tarvitsisi kärsiä ylipainosta, koska netistä löytyy kaikki mahdolliset laihdutusohjeet. Tiedonpuute ei siis ole ongelma, vaan pikemminkin se, että ihmiset eivät uskalla hyödyntää tietoa. He eivät usko omiin mahdollisuuksiinsa. Jos onnistut kannustamaan lukijoita, uskot heihin aidosti ja näytät heille, että he pystyvät muuttamaan elämäänsä, saat liudan kiitteleviä kommentteja.

8. Vastaa kommentteihin. Lukijoille on tärkeää, että heidän kommenttinsa huomataan. Tämä rohkaisee heitä kommentoimaan jatkossa uudestaan. Vastaa kommentteihin, vaikka niissä ei olisi esitetty kysymyksiä eivätkä ne varsinaisesti edellyttäisi vastaamista.

9. Pyydä neuvoa lukijoilta. Onko sinulla jokin ongelma, johon etsit vastausta? Pyydä apua lukijoilta, koska ihmiset tykkäävät auttaa toisiaan netissä. Saat varmasti paljon kommentteja.

10. Yllätä lukijat. Yllätykset saavat lukijat reagoimaan. Jos olet esimerkiksi aina tehnyt vain tekstipostauksia, voit kokeilla tehdä videopostauksen. Myös kaikenlaiset henkilökohtaiset paljastukset ja julistukset herättävät lukijoiden mielenkiinnon ja saavat heidät kommentoimaan. 


Kuva: bplanet / FreeDigitalPhotos.net

3 kommenttia:

  1. Mielestäni kommenttien määrä kulkee aika lailla käsi kädessä kävijämäärän kanssa. Suosituissa blogeissa on paljon kommentteja. Esim. johonkin turhanpäiväiseen mainoskollaasipostaukseen saattaa tulla useita kymmeniä kommentteja, jos bloggaaja on suosittu. Vähemmän suositut bloggaajat joutuvat taas kirjoittamaan todella ajatuksia herättäviä postauksia, jos he haluavat saada kommentteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Tämän takia vähemmän suositut bloggaajat joutuvat hieman tekemään töitä sen eteen, että saisivat kommentteja.

      Poista
  2. Keskustelu on siirtynyt sosiaaliseen mediaan valitettavasti. Hyvä postaus kuitenkin.

    VastaaPoista