torstai 19. maaliskuuta 2015

AdSense-maksujen vastaanottaminen


AdSense-ohjelmaan kirjauduttua herää kysymys, että milloin Google alkaa laittaa rahaa tilillesi. Ohjelma ei ole edes pyytänyt tilinumeroa. Tässä vaiheessa kannattaa odotella. Vasta kun olet saavuttanut vahvistusrajan 10 dollaria alkaa tapahtua.

Vahvistusrajan saavutettuasi Google vahvistaa osoitteesi, jotta voit alkaa vastaanottaa AdSense-maksuja. Tässä vaiheessa ohjelman etusivulla näkyy punainen teksti ”Maksusi ovat tällä hetkellä odotustilassa, koska et ole vahvistanut osoitettasi”.
Google vahvistaa osoitteesi lähettämällä sinulle pienen postikortin, joka sisältää PIN-koodin. Itselläni Googlen kirjeen saaminen kesti hieman yli kuukauden, joten kannattaa odotella kärsivällisesti. Jos kirjettä ei kuulu noin viiden viikon sisällä, AdSense-sivulta voi tilata uuden vahvistuskirjeen. 

AdSense-sivulla saattaa olla myös englanninkielinen ilmoitus, että Google lähettää PIN-koodin sähköpostitse. Tästä ei kannata hämääntyä. Ainakaan itselleni Google ei lähettänyt mitään sähköpostitse vaan sain ainoastaan sen paperisen kirjeen.

Kirjeen saatuasi näpyttele koodi sille tarkoitettuun kohtaan AdSense-sivulla. Tämän jälkeen tarvitsee vielä täyttää maksutiedot ja vahvistaa pankkitili, niin AdSense voi alkaa lähettää sinulle rahaa. 


1. Valitse oikeasta yläkulmasta kohta Payments.2. Klikkaa Manage.3. Valitse kohta "Add a new payment method".4. Täytä tilitietosi (tilinomistajan nimi, IBAN, SWIFT BIC).


5. Google tekee pankkitilivahvistuksen laittamalla 2–3 päivän sisään tilillesi pienen summan rahaa. Käy kirjaamassa rahasumman määrä AdSensen sivulla. Tämän jälkeen olet valmis vastaanottamaan AdSense-maksuja!
2 kommenttia:

  1. Mukavaa, kun jälleen kirjoittelet tänne! Osaisitko neuvoa bloglovinin käytössä? Vai oletko kirjoittanut siitä jo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voisin tehdä postauksia Bloglovinista, kiitos vinkistä!

      Poista