tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ilmaisia taustakuvia blogiin


Kun blogin on saanut perustettua, sen ulkoasun haluaa muokata mieleisekseen. Bloggerissa ulkoasun muokkaaminen onnistuu helposti käyttämällä mallin suunnittelutyökalua. Tarjolla on erilaisia teemoja, taustakuvia ja värejä. Vaihtoehdot eivät kuitenkaan jää tähän.

Moni tietää, että blogiin voi ostaa netistä hienon ulkoasun, mutta itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi saadakseen blogistaan kivan näköisen. Netti on nimittäin pullollaan sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia välineitä blogin muokkaamiseen.

Yksi merkittävimmistä ulkoasua muokkaavista tekijöistä on blogin tausta. Kun valitsee blogiin näyttävän taustakuvan, voi blogin muun ulkoasun pitää simppelinä. Uusi taustakuva muuttaa koko blogin ilmeen ja taustakuvaa voi halutessaan vaihtaa vaikka viikoittain. Kokosin tähän postaukseen linkkejä sellaisille sivustoille, joilta löytyy hienoja ilmaisia taustakuvia. Suurimman osan taustakuvista pystyy liittämään blogiin "HTML/JavaScript"-gadgetin kautta. Esimerkiksi valokuvat taas liitetään blogiin mallin suunnittelutyökalussa.Shabby Blogs tarjoaa uniikkeja taustakuvia, jotka ovat tyyliltään lähinnä maalaisromanttisia. Sana ”shabby” viittaa rosoiseen ja kuluneeseen tyyliin. Joukosta löytyy kylläkin myös joitakin miehisempään makuun sopivia malleja. Taustakuvissa on kaksi eri leveysvaihtoehtoa ja sivustolla on ohjeet leveysasetusten muokkaamiseen. Taustakuvien lisäksi sivusto tarjoaa samaan tyyiin sopivia header-kuvia ja muita blogihärpäkkeitä.Tämä sivusto tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kuvioituja taustakuvia. Kuvia on tarjolla kolmessa eri leveydessä. Taustakuvan siirtäminen blogiin on tehty äärimmäisen helpoksi. Kun klikkaat ”Install”-painiketta, on koodi automaattisesti kopioitu, jonka jälkeen koodi tarvitsee vain liittää ”HTML/JavaScript”-gadgetiin.
Tämän sivuston taustakuvat toimivat parhaiten Bloggerin Minima- ja Picture Window -malleissa sekä Wordpressin sellaisissa teemoissa, joissa taustakuva on muokattavissa. Kuvia voi näppärästi selata teemoittain. Taustakuvien lisäksi sivusto tarjoaa esimerkiksi bannereita, ulkoasumalleja ja erilaisia tutoriaaleja blogin ulkoasun muokkaamiseen. Materiaaleja on tarjolla blogien lisäksi myös Twitteriin ja Facebookiin.

Tältä sivustolta löytyy taustakuvia joka lähtöön, etenkin modernimmasta tyylistä pitäville. Sivusto on hieman vaikea navigoida, mutta sivupalkin kautta voi selata taustakuvia esimerkiksi värin, kuvion tai teeman mukaan.
Valokuvan käyttäminen taustakuvana antaa blogille raikkaan ja ammattimaisen ilmeen. Jos haluat laittaa valokuvan taustakuvaksi, on kuvapankki sopiva paikka sinulle. Every Stock Photo on kuvien hakupalvelu, joka kokoaa ilmaiset taustakuvat internetin eri kuvapalveluista. Sivustolla on tuhansien taustakuvien valikoima, joten joukosta löytyy varmasti mieleinen kuva.Kuvan voi liittää Blogger-blogiin kätevästi mallin suunnittelutyökalussa. Kohdassa "Taustaväri" voit valita haluamasi kuvatiedoston, minkä jälkeen voit vielä halutessasi muokata taustakuvan asetuksia.
4 kommenttia:

 1. Kiitos näistä vinkeistä!! :) Etsin lifestyle blogiini shabby chic tyylistä taustakuvaa ja löysin tuolta ensimmäiseltä sivustolta kivan kuvan.

  VastaaPoista
 2. Tämähän on aivan mahtava blogi hyviä vinkkejä ja ideoita! Blogin bannerikuvan kanssa olen taistellut pitkään ja haluaisin että se peittäisi koko yläosan, olen lisännyt blogiini oman kuvan ja se on ihan järjettömän iso! En ole onnistunut löytämään mitään ratkaisua siihen että kuva olisi järkevän kokoinen... Yritin sivuiltasi etsiä ohjetta, mutta en löytänyt. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 3. kun itse lisään kuvan, se menee monta kertaa taakse. miten saisi senniin että se menee vain yhdesti isona?

  VastaaPoista
 4. Hei, miten laitetaan valokuvan taustakuvaksi blogiin? En löytänyt kohdan jostain... Neuvoisithan jos osaat, kiitos!

  VastaaPoista