tiistai 14. heinäkuuta 2015

Blogipostausten ajastaminen


Näin parhaimpaan kesäloma-aikaan haluaisin muistuttaa kaikkia bloggaajia yhdestä tuiki tärkeästä Bloggerin ominaisuudesta, nimittäin postausten ajastamisesta. Blogin postaustahdin ei tarvitse kärsiä esimerkiksi lomamatkan takia, sillä postauksia voi ajastaa valmiiksi matkan ajalle. Näin ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei ole päivä- tai viikkokausiin päivittänyt blogiaan.

Postausten ajastaminen on kätevää myös silloin, kun haluaa muuten vain pitää taukoa bloggaamisesta. Monet bloggaajat pitävät blogilomia, jolloin he saavat pienen hengähdystauon bloggaamisesta. Loman ajaksi he ajastavat postauksia, jotta bloggaajan irtiotto ei häiritsisi lukijoita. Blogilomasta kannattaa aina kertoa lukijoille etukäteen, jotta he eivät ihmettele, miksi bloggaaja ei vastaa kommentteihin.


Miten postauksia ajastetaan?


1. Kirjoita postaus valmiiksi, mutta älä julkaise sitä vielä.

2. Valitse postauksen oikeasta laidasta kohta "Aikataulu".

3. Klikkaa vaihtoehtoa "Määritä päivämäärä ja aika". Merkitse kalenterista päivä ja kellonaika, jolloin haluat julkaista postauksen. Tässä vaiheessa kannattaa myös tarkistaa, että aikavyöhyke on merkitty oikein. Jos haluat vaihtaa aikavyöhykkeen, se onnistuu blogin asetuksissa kohdassa "Kieli ja muotoilu".
4. Klikkaa lopuksi "Valmis".

5. Nyt voit painaa "Julkaise"-nappia. Blogger julkaisee postauksen merkitsemänäsi ajankohtana. Sitä ennen postauslistassa postauksen kohdalla lukee "Ajoitettu".
HUOM! Tuossa viimeisessä vaiheessa pitää todellakin olla tarkkana, että merkitsee postauksen julkaistavaksi eikä vain tallenna sitä. Tässä menee helposti lankaan, koska julkaisupainikkeen klikkaaminen tuntuu omituiselta, kun ei aio kuitenkaan heti julkaista postausta.

Jos tulet myöhemmin toisiin ajatuksiin ja haluatkin muuttaa postauksen julkaisuajankohtaa, se onnistuu avaamalla ajastettu postaus ja merkitsemällä eri ajankohta julkaisulle. Sen jälkeen pitää vielä muistaa klikata "Valmis" ja "Julkaise".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti