tiistai 29. syyskuuta 2015

Miten blogiin lisätään kirjoittajia?


Blogilla on oletusarvoisesti vain yksi kirjoittaja. Toki samat ihmiset voivat käyttää blogia samoilla tunnuksilla, mutta blogiin on myös mahdollista lisätä useita käyttäjiä. Jos siis haluat kirjoittaa blogia yhdessä esimerkiksi puolisosi, kaverisi tai kollegasi kanssa, noudata näitä ohjeita lisätäksesi blogiin uuden kirjoittajan.

Kirjoittajien lisäämisestä on hyötyä myös silloin, kun on palkannut jonkun muokkaamaan blogin ulkoasua. Omaa käyttäjätunnusta ja salasanaa ei tarvitse luovuttaa hänelle, vaan hänelle voi antaa käyttöoikeudet muokata blogia omilla Google-tunnuksillaan.


Näin lisäät blogiin kirjoittajan:


1. Mene blogin asetuksissa kohtaan ”Perus”. Kohdassa ”Käyttöoikeudet” klikkaa ”Lisää kirjoittajia”.



2. Kirjoita tekstikenttään niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, jotka haluat lisätä kirjoittajiksi. Erota sähköpostiosoitteet pilkuilla. Paina lopuksi ”Kutsu kirjoittajia”.

3. Blogger lähettää kutsumillesi henkilöille sähköpostitse kutsun osallistua blogin kirjoittamiseen. Kutsutulla henkilöllä pitää olla Google-tunnukset, jotta hän voi osallistua blogiin. Ennen kutsujen hyväksymistä kutsut näkyvät blogin asetuksissa avoimina kutsuina.



Mitä oikeuksia toinen kirjoittaja saa?


Kun kutsuttu henkilö on hyväksynyt kutsun, blogi näkyy myös hänen blogiluettelossaan. Hän saa oletusarvoisesti vain rajalliset käyttöoikeudet blogiin. Hän voi kirjoittaa omalla nimellään postauksia, muttei pysty muokkaamaan sinun kirjoittamia postauksia. Lisäksi hänellä on oikeus poistaa itsensä kirjoittajista.

Jos lisätylle kirjoittajalle haluaa antaa täydet oikeudet blogiin, hänet voi lisätä järjestelmänvalvojaksi blogin asetuksissa. Kirjoittajan nimen perässä on pudotusvalikko, jossa lukee käyttöoikeuksien laajuudesta riippuen joko "Tekijä" tai "Järjestelmänvalvoja". Kannattaa valita tarkkaan, kenelle antaa täydet oikeudet, koska järjestelmänvalvojalla on myös oikeus poistaa blogi.


Miten kirjoittaja poistetaan?


Kirjoittajan voi poistaa kirjoittajaluettelosta klikkaamalla asetuksissa ruksia kirjoittajan nimen perässä.



HUOM! Blogin sähköpostiosoitteen vaihtaminen


Kirjoittajien lisäämisestä on hyötyä myös siinä tapauksessa, että haluaa alkaa käyttää blogiaan eri Google-tilin kautta. Jos esimerkiksi olet blogia perustaessa luonut uuden sähköpostiosoitteen (blogi@gmail.com) ja haluat yhdistää blogin siihen tiliin, jota yleensä käytät (etunimi.sukunimi@gmail.com), voit siirtää blogin tätä kikkaa hyödyntämällä eri Google-tilille. Se onnistuu lisäämällä toinen Google-tili järjestelmänvalvojaksi ja poistamalla alkuperäinen kirjoittaja kirjoittajaluettelosta.

5 kommenttia:

  1. Hei, olen perustanut blogin, jonka haluaisin näkyvän ainoastaan valituille henkilöille. Valitettavasti "valittujen henkilöiden lisääminen blogin lukijaksi" -toiminto ei käytännössä toimi, koska kaikilla ei ole gmailin sähköpostiä käytössä.

    Jos en laitan blogia blogilistalle ja en anna hakukoneiden löytää blogia, mutta laitan blogilukijoiden kohdan julkiseksi, tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että ihmiset löytävät blogini ainoastaan tietämällä sen verkkosivuosoitteen tarkalleen?

    VastaaPoista
  2. Heippa! Osaisitko auttaa, mikä blogillani oikein on, koska alhaalla olevat "uudemmat" ja "vanhemmat" -tekteihin olevat nappulat eivät toimi halutulla tavalla. Hiiren täytyy olla tarkalleen oikeassa kohdaassa, jotta ko. linkkiä voi painaa. Olisiko sinulla tähän mitään koodia, jolla saisin asian korjattua ja klikkaaminen olisi vaivatonta, eikä ärsyttäisi joka kertaa itseäni ja lukijoitani. Kiitos jo etukäteen!

    http://fashionsivu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Olen lukenut blogeja blogger profiililla, mutta nyt kun yritin lisätä uusia blogeja listalle niin se tarjoaa vain googlen profiilia. Muistaakseni se tarjosi aijemmin myös, mutta onnistuin vaihtamasn sen jostain kohdasta blogger profiiliksi. Enään en kuitenkaan löydä tätä mahdollisuutta, mikä neuvoksi?

    VastaaPoista
  4. Hei, vieläköhän ja näinköhän tänne voi jättää avunpyyntöjä.. Aloin luoda blogia bloggeriin mutta sellainen spesifi ongelma siinä luomisessa tuli, että ehdin luoda blogisivun tai tilin tai mikä se on ja sitten tulinkin päätökseen että haluaisin hallinnoida sitä täysin uudesta sähköpostista käsin, loin uuden sähköpostitilin, mutta järjestelmänvalvojaa ei voikaan enää muuttaa. Vai voiko, osaatko neuvoa?

    VastaaPoista
  5. Nyt huomaankin että tuossa yllä on ohje juurikin ongelmaani, en sitä ensin huomannut, joten ehdin lähettää kysymyksen. Tosin, tein näin jo, mutta toinen tilini ei näy vieläkään usean tunnin jälkeen tuolla käyttöoikeuksissa. Liekö normaalia sellainen viive sitten.

    VastaaPoista