maanantai 6. huhtikuuta 2015

Miten liittyä Blogloviniin?


Bloglovin on yksi helpoimmista tavoista seurata omia lempiblogeja. Oma blogi kannattaa ehdottomasti lisätä Blogloviniin, koska sieltä lukijat näkevät, milloin olet päivittänyt blogiasi. 

Blogeja voi seurata riippumatta siitä, onko bloggaaja lisännyt omaa blogiaan sivustolle. Esimerkiksi tällä blogilla oli jo seitsemän seuraajaa Bloglovinissa, kun itse liityin sivustolle. Bloggaajan kannattaa kuitenkin tehdä profiili sivustolle, koska sitten voi lisätä seurausnappulan blogiin, jolloin lukijoiden on helpompaa alkaa seurata blogia Bloglovinissa.


Näin luot profiilin Blogloviniin:1. Kirjaudu sisään Facebook-tunnuksillasi tai luo uudet tunnukset Blogloviniin.
2. Mene sähköpostiisi ja klikkaa vahvistusviestissä olevaa linkkiä.
3. Käyttäjätilisi on nyt luotu! Seuraavaksi sivusto kysyy mielenkiinnonkohteitasi. Valitse itseäsi kiinnostavat kategoriat ja klikkaa ”Continue”.
4. Anna puhelinnumerosi, jos haluat Bloglovin-sovelluksen kännykkääsi. Puhelinnumeron antaminen ei ole pakollista.


5. Muokkaa profiiliasi klikkaamalla oikean yläkulman sydäntä ja valitsemalla ”Profile” ja ”Edit Profile”. Voit esimerkiksi vaihtaa profiilikuvan tai kirjoittaa kuvauksen itsestäsi.

6. Profiilin muokkausnäkymässä voit lisätä oman blogisi Blogloviniin. Mene kohtaan "Blogs by me" ja klikkaa "Add Blog". Avautuvalta sivulta klikkaa kohtaa "Claim blog".
7. Avautuvalta sivulta klikkaa kohtaa "Claim blog" ja kirjoita tekstikenttään oman blogisi nimi tai sen osoite. Blogisi pitäisi näkyä hakutuloksissa.
8. Kun klikkaat blogia, saat koodinpätkän, joka pitää lisätä omaan blogiin. Lisäämällä koodin blogiisi osoitat, että blogi todellakin on sinun. Kopioi koodi ja liitä se esimerkiksi johonkin vanhaan postaukseen. Klikkaa tämän jälkeen kohtaa "Claim blog". Koodin voi tämän jälkeen poistaa blogista.
9. Nyt voit lisätä seurantanappulan blogiisi. Mene oikean yläkulman sydänpainikkeesta kohtaan "Bloglovin button". Valitse mieluisesi seurantapainike ja klikkaa "Get this icon!". Kopioi koodi ja liitä se blogiisi. Bloggerissa tämä onnistuu valitsemalla vasemmasta sivupalkista kohdan "Ulkoasu" ja "Lisää gadget". Valitse avautuvasta listasta kohta "HTML/JavaScript" ja liitä koodi tekstikenttään.
30 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Minulla jostain syystä blogloviniin liittyminen tökki (peukku taisi eksyä keskelle kämmentä), mutta näillä ohjeilla asia onnistui! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sirpa! Kiitos kommentista. Kiva kuulla, että ohjeista oli apua :)

   Poista
 2. mä en jostain syystä saa laitettua mun blogia tuohon kun se ei meinaa löytää sitä, mikä neuvoksi?;/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilitko hakea sekä blogin nimellä että osoitteella? Eihän blogisi ole suojattu salasanalla? Tässä on ohjeet, jos Bloglovin ei siltikään löydä blogiasi: http://help.bloglovin.com/knowledgebase/articles/214416-i-m-unable-to-claim-my-blog

   Poista
 3. Moikka. Asensin Bloglovinin seurantanappulan blogiini, mutta se ei vie mihinkään. Mitähän tein väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa blogiasi ja olit näköjään saanut sen jo itse toimimaan. Hyvä!

   Poista
 4. Hei! Ensinnäkin aivan loistava blogi sinulla, kiitos todella hyödyllisistä postauksista! Jatkan blogin kahlaamista, kunhan ensin kysäisen, josko osaisit neuvoa ongelmassa, jonka kautta tänne löysinkin. Eli oma blogini on jostain syystä kadonnut Bloglovinista. Aiemmin se siellä oli, mutta nyt koko blogia ei löydy. Myös bloglovin-nappi blogin laidassa johti error-sivulle, tuon napin jo ehdin poistaa blogistani. Yritin bloglovinin ohjeilla, mutten löytänyt ratkaisua... Olisin kovin kiitollinen, jos osaat neuvoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kumma juttu, että blogi voi tuolla tavoin kadota Bloglovinista. En kyllä keksi mitään ratkaisua ongelmaan eikä Googlestakaan löytynyt vastauksia. Kokeilitko lisätä blogiasi uudestaan sivustolle?

   Poista
  2. Sehän siinä on, kun bloglovin ei löydä blogiani ollenkaan, niin en voi sitä uudestaankaan lisätä, äh. Yritän laittaa suporttiin viestiä. Minustakin kovin kumma juttu. Vinkkaanpa tännekin, jos ratkaisu löytyy :)

   Poista
  3. No onpa harmi! Toivottavasti Bloglovinin väki osaa auttaa asiassa.

   Poista
 5. Miten postaukset voi jakaa Bloglovin:ssa? :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet postaukset päivittyvät automaattisesti Blogloviniin, joten niitä ei tarvitse jakaa sinne itse. Jos näin ei tapahdu, niin todennäköisesti blogin RSS-feedissä on vikaa. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi. Kannattaa vielä lukaista tämä Bloglovinin ohje:
   My latest posts don't show up on Bloglovin!

   Poista
 6. Kiitos näistä erittäin selkeistä ohjeista :) Sain blogini lisättyä blogloviniin ja seuranta nappulan myös sivuilleni :D

  jouluasydamella.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Moi! Täällä olisi yksi joka ei saa hommaa onnistumaan... sain kyllä blogini lisättyä blogloviniin, mutta sydän painikkeesta ei avaudu mitään "bloglovin putton" kohtaa, mistä saisin lisättyä tämän sivuilleni... miksiköhän?

  http://bellakaroliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Löysinkin tämän toisesta kohdasta, joten kaikki kunnossa :)! Kiitos!

  http://bellakaroliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Seurantapainikkeestasi tuli tosi siistin näköinen :)

   Poista
 9. Moikka!En saa lisättyä blogiani blogloviniin eikä sitä löydy sieltä ollenkaan.Osaisitkohan auttaa?Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 10. Hei,

  Minunkaan blogia ei saa liitettyä blogloviniin millään, sitä ei löydy siinä "Clair blogi"- kohdassa. Kokeilin noiden ohjeiden mukaan, mutta en saa toimimaan.

  http://playbabyplayy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Moikka! Olen taistellut tämän kanssa varmaan viikon. Bloglovin ei millään blogiani löydä. Menen aina koneella olessa etsimään sieltä "Claim Blog" kohdasta mutta ei löydy. Sittenkun se kysyy että eikö blogia löydä ja antaa vaihtoehdon "Add Blog", mutta ei vieläkään mitään. Ja tuolta aikasemmasta kommentista menin katsomaan että pitäisi ihan kelvata.

  Onko mitään tehtävissä :D?

  HEIDIS / heidiemilias.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Oon nyt muutamia hetkiä blogissasi viettänyt ja koittanut imeä itseeni tietoa bloggaamisesta, tai oikeammin sen parantamisesta. Bloggaaja olen ollut jo monta vuotta, mutta välissä tuli aika pitkäkin hiljainen hetki ja nyt taas herättelen henkiini itseäni sekä blogiani.
  Joten kiittäisinkin oivallisista neuvoista ja ns. kädestä pitäen kuvista, moneen mieltä askarruttaneeseen kysymykseen on löytynyt täältä vastaus ja varmasti moneen tulen vielä löytämäänkin.

  Itsellänikin hetki meni, ennen kuin sain lisättyä blogini Blogloviniin ja napattua itselleni napin omaan blogiin, mutta onnistui, vaikkakaan mitään sydämiä ei mulle tarjoiltu tuolla Bloglovinissa.

  VastaaPoista
 13. Moikka! En ymmärrä mitä teen väärin, kun en saa tuota logoa lisättyä millään. Bloglovin on muuttunut hieman tuosta, kun olet tehnyt nämä ohjeet. Olen hieman hölmööö!

  serotoniinia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 14. Moi! Bloglovin löysi blogini, mutta siitä en pääse eteenpäin. Bloglovin buttonin kohdalla ohjeet ja ruudussa näkyvä eivät täsmää."Put this widget on your blog" on viimeisin ohje, sain koodin, mutta alla lukee, että wordpress is not supported. Eikö tama siis toimi ollenkaan wordpressillä? t.Liisa/palasuklaata.wordpress.com

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Kiitos todella paljon! Ohjeesi olivat riittävän selkeät, että tyhmempikin ymmärsi edetä oikein vaihe vaiheelta. Blogissasi on paljon hyödyllisiä vinkkejä, joten klikkasimpa itseni samalla lukijaksi. :)

  Kolhuinen kuori

  VastaaPoista
 17. Hei! Yritin tuossa epätoivoisesti luoda profiilia Blogloviniin, mutta en saa sähköpostiini varmistusviestiä. Tarkistin sähköpostin monesti ja se oli oikea. En löytänyt viesti myöskään roskapostista. Todennäköisesti en vain ymmärrä jotain, mutta osaisitko sanoa mistä tämä voisi johtua?

  VastaaPoista
 18. Kiitos erinomaisen selkeistä ohjeista!

  VastaaPoista
 19. Heissan tohtori! Liitin oman blogisuvustoni Blogloviniin. Siirsin erään blogikirjoitukseni "Matkavinkkejä..." uusimmaksi oletuksella, että se päivittyisi Blogloviniin kuten Bahama-kirjoituksen kävi. Mutta eipä siirry. Miten pitäisi toimia? Kiitos avusta jo ennakkoon.

  VastaaPoista