tiistai 7. lokakuuta 2014

Faviconin vaihtaminen Bloggerissa

Favicon (Favourites Icon) on nettisivulle määritettävä ikoni, joka toimii sivun visuaalisena tunnisteena. Eli se on se pikkuruinen kuva, joka näkyy blogin osoitteen vasemmalla puolella. Kuva näkyy myös kirjanmerkkipalkissa blogin nimen vieressä sekä joissakin selaimissa välilehden otsikossa. Kustomoitu favicon helpottaa blogin bongaamista muiden sivustojen joukosta.

Tällä hetkellä oman blogini favicon näyttää tältä:


favicon


Favicon on neliönmuotoinen ja yleensä 16x16 pikselin kokoinen. Sen tiedostomuodoksi käy JPEG, PNG, GIF ja ICO.

Oletuksena Bloggeriin tehdyissä blogeissa on oranssi ikoni. Kuvan vaihtaminen tekee blogista persoonallisemman ja vähentää sitä vaikutelmaa, että blogi on tehty ilmaisalustalle. Yleensä bloggaajat haluavat tehdä blogeista omannäköisiään ja muokata kaikki mahdolliset kohdat mieleisikseen.

Oman faviconin tekeminen blogille tekee blogista ammattimaisemman oloisen ja helpottaa blogin brändäämistä. Tällaisten pienten yksityiskohtien huomioiminen tekee blogista laadukkaan oloisen.
Millainen on hyvä favicon?

Favicon on hyvä ja toimiva, kun nettisivu on tunnistettavissa siitä. Faviconissa voi olla esimerkiksi sivuston logo tai siinä voi toistua ulkoasusta tutut värit. Usein favicon sisältää yhden tai kaksi kirjainta ja siinä on jokin sivustolle ominainen tekijä, kuten esimerkiksi tietty väritys.


Miten favicon vaihdetaan Bloggerissa?

1. Tee ensin mieluinen kuva, joka on neliönmuotoinen ja jonka koko on alle 100 kt. Itse tein oman kuvani näppärästi Wordissa. Katso täältä ohje tekstikuvan tekemiseen.

2. Valitse vasemmasta sivupalkista kohta "Ulkoasu" ja klikkaa Faviconin kohdalla "Muokkaa". 
3. Valitse sopiva kuva tietokoneelta ja klikkaa "Tallenna". 

Älä hätäänny, jos uusi favicon ei heti vaihdu näkyviin. Kuvan päivittyminen voi kestää jopa useamman tunnin.

4 kommenttia:

 1. Moikka, oon saanut sulta hyödyllisiä vinkkejä suht elämänsä alussa olevalle blogilleni. On kylläkin wordpressissä, joten kaikki blogspotin setit ei toimi, mutta ei haittaa. Edellinen kuvapostaus nauratti. :D
  Postaustoiveena esittäisin google analyticsista jotain vinkkejä/analyysiä, että miten sitä käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postauksista on ollut apua! Laitan postaustoiveen korvan taakse :)

   Poista
 2. Kiitos kaikista neuvoista joita olet jakanut. Niistä on ollut paljon hyötyä.
  Viimeisimpänä tämä Favicon. Olenkin miettinyt, kuinka sellaisen saisi aikaiseksi. Nyt senkin tiedän. Illalla tein molempiin blogeihini. Aikaisin aamulla se ei ollut vielä vaihtunut. Mutta nyt on, wu-huu! Tosiaan vie aikaa, eikä tarvitse huolestua kun ei heti näy. Hyvä kun siitäkin mainitsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sait Faviconit vaihdettua. Ja kiitos kommentistasi. Paras kannustin bloggaamiseen on ehdottomasti se, kun kuulee, että joku on saanut apua blogistani :)

   Poista