keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Miten tehdä GIF-animaatio blogiin?

Animoituja GIF-kuvia on ollut olemassa jo ties kuinka kauan ja ne ovat tällä hetkellä tekemässä comebackia blogimaailmaan ja sosiaaliseen mediaan. Suomessa tämä ilmiö ei vielä näy ja vain harvat bloggaajat hyödyntävät kuva-animaatioiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Mitä GIF-animaatiot sitten ovat? Ne ovat eräänlaisia minivideoita, jotka pyörivät jatkuvalla toistolla. GIF-animaatio tehdään yhdistämällä useita kuvia samaan tiedostoon. Tässä on erittäin yksinkertainen esimerkki GIF-animaatiosta.
GIF-animaatioiden avulla voi tuoda lisää ulottuvuuksia bloggaamiseen. Niitä voidaan käyttää keinona erottautua muista samankaltaisista kilpailevista blogeista. GIF-animaatioita voidaan käyttää blogissa esimerkiksi:

- tutoriaaleissa
- tuotearvosteluissa
- asukuvissa

GIF-animaatiot ovat helppo tapa lisätä blogin interaktiivisuutta. Jos bloggaaja haluaa esimerkiksi antaa itsestään lukijalle vähän eläväisemmän kuvan, muttei haluaa ottaa videokuvaa itsestään, ovat GIF-animaatiot erinomainen vaihtoehto.


Ohje GIF-animaation tekemiseen

GIF-animaatioiden tekeminen on mielettömän helppoa. Netti on pullollaan ilmaisia generaattoreita.  Tässä esimerkissä käytän makeagif.com -sivustoa.

1. Lisää haluamasi kuvat generaattoriin. 
2. Siirrä kuvat haluamaasi järjestykseen. Klikkaa "Continue".

3. Säädä animaation nopeus ja kuvakoko mieleisiksi ja tee muut tarpeelliset muutokset. Muista klikata kohtaa "Private", jos et halua, että animaatio julkaistaan sivustolla. Kun olet valmis, klikkaa "Create your GIF" -kohtaa.

4. Tallenna valmis GIF tietokoneellesi.

5. Animaatio lisätään blogipostaukseen Bloggerissa aivan samalla tavalla kuin muutkin kuvat. Animaatio ei näy kirjoitus- eikä esikatselutilassa, mutta valmiissa postauksessa se näkyy.

2 kommenttia:

  1. Asiasivujen animaatiot ovat syvältä. Ne estävät ko. nettisivun asiasisältöön keskittymisen viemällä kaiken huomion pois asiasisällöstä. Jos sivulla on liikkuvia häirikköanimaatioita, niin usein ärsyynnyn ja poistun koko sivulta, kun en saa lukea rauhassa sivun tekstiä.

    VastaaPoista
  2. Valtavan suuret kiitokset tästä! (:

    VastaaPoista