keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Aiheen valitseminen blogille


Hyvä aihe motivoi kirjoittamaan


Bloggaamisen ensimmäinen askel on keksiä blogille aihe. Aihetta keksiessä vain mielikuvitus on rajana. Paras aihe on sellainen, joka motivoi itseä kirjoittamaan, koska samasta aiheesta tulee kirjoittamaan satojen tai jopa tuhansien tuntien ajan.

Blogin aihe kannattaa valita tarkkaan etenkin, jos blogilla haluaa tienata rahaa. Aihe on sopiva, kun sitä ei ole vielä käsitelty loppuun asti ja itsellä on siitä jotain sanottavaa. Mitä suurempaan joukkoon ihmisiä blogin aihe vetoaa, sitä suurempaa kävijämäärää voi odottaa. Suurempi kävijämäärä taas tietää suurempia tuloja.

Hyvät blogiaiheet voidaan jakaa kahteen tyyppiin:
  • Aihe, jolla voi tienata paljon rahaa.
  • Aihe, johon bloggaaja suhtautuu intohimoisesti.

Jos nämä kaksi asiaa pystyy yhdistämään, niin täydellistä! Silloin voi päästä parhaaseen lopputulokseen eli tehdä työkseen jotain sellaista, johon suhtautuu intohimoisesti.


Millainen aihe kannattaa valita?


Blogin aiheen ei tarvitse olla jotain aivan ihmeellistä ja ennennäkemätöntä. Mieti mitä puutteita nykyisissä blogeissa on. Voit tehdä itse paremman version jo olemassa olevasta aiheesta, kunhan sinulla on jotain uutta tarjottavaa aiheeseen liittyen. Tärkeintä on, että itse suhtaudut intohimoisesti aiheeseen, jotta jaksat tuottaa mahdollisimman paljon tekstiä.

Pahin virhe on valita sellainen aihe, josta jo moni kirjoittaa tai joka on liian laaja. Laajaakin aihetta käsittelevästä blogista voi kyllä tulla suosittu, mutta se voi viedä vuosia. Älä kuitenkaan sorru ajattelemaan, että kaikki hyvät blogi-ideat on jo viety. Mielikuvitusta käyttämällä löydät kyllä erilaisia ideoita ja uusia näkökulmia aiheisiin.

Jos et vielä tiedä, mistä haluaisit kirjoittaa, kannattaa aloittaa listaamalla asioita, joista pitää tai joissa on hyvä. Harrastatko tai teetkö työksesi jotain sellaista, josta haluaisit kirjoittaa? Mikä sinua kiinnostaa ja mistä haluaisit oppia lisää? Pidä aina mukanasi listaa, johon voit kirjata hyviä blogi-ideoita silloin, kun ne tulevat mieleen. 


Kartoita kilpailijat ja rajaa aihe


Selvitä, kirjoittaako joku samasta aiheesta jo blogia. Jos haluaisit kirjoittaa esimerkiksi paleoruokavaliosta, mutta aiheesta kirjoitetaan jo kahta kaikenkattavaa blogia, valitse aiheeseen jokin uusi näkökulma, kuten paleoruokavalion noudattaminen opiskelijabudjetilla. Älä kuitenkaan rajaa aihetta liikaa, jotta bloggaaminen ei käy hankalaksi.

Mistä sitten tietää, onko aihe liian rajattu? Yritä keksiä postausaiheita blogin teemaan liittyen. Jos keksit ainakin 30 postausideaa, voi aiheesta aivan hyvin kirjoittaa blogia. Esimerkiksi ehdottamaani paleoruokavalio-blogiin keksii 30 postausideaa, joten aiheesta voisi kirjoittaa blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti