maanantai 21. heinäkuuta 2014

Miten reagoida negatiivisiin kommentteihin?


Bloggaajat altistuvat jatkuvalle kritiikille


Nettikiusaaminen on yleistynyt, kun ihmiset ovat alkaneet esitellä elämäänsä suurelle yleisölle internetissä. Lähes jokaisen bloggaajan kohdalle osuu joskus se päivä, kun kommenttiboksiin ilmestyy negatiivinen kommentti. Ihmiset voivat olla todella ilkeitä piilotellessaan anonyymiyden takana. Miten negatiivisiin kommentteihin tulisi oikein suhtautua?

Negatiivinen kommentti on helppo poistaa ja jättää julkaisematta, mutta kommentin poistaminen blogista ei välttämättä poista kommenttia omasta mielestä. Ja mitä ihmettä sellaisessa tilanteessa pitäisi tehdä, kun keskustelupalstalla tai toisessa blogissa kirjoitetaan negatiiviseen sävyyn omasta blogista?
Ilkeä kommentti saattaa jäädä pitkäksikin aikaa mielen perukoille vainoamaan.
Jostain syystä negatiiviset kommentit iskostuvat mieleen helpommin kuin positiiviset kommentit. Vaikka olisi saanut sata positiivista kommenttia ja vain yhden negatiivisen kommentin, jää todennäköisesti juurikin se negatiivinen kommentti mieleen.

Bloggaajan täytyy hyväksyä, että negatiivisia ihmisiä tulee aina olemaan olemassa. Ainut asia, mikä merkitsee on se, miten itse suhtautuu negatiivisiin kommentteihin. Älä siis anna negatiivisten kommenttien musertaa sinua. Päästä niistä irti.

Seuraavat ohjeet voivat antaa perspektiiviä negatiivisten kommenttien käsittelemiseen:


Opettele erottamaan, onko kommentti rakentavaa palautetta vai haluaako lukija vain loukata sinua. Raja näiden kahden välillä on todella hienovarainen. Negatiiviset kommentit kokee helposti hyökkäyksenä omaa persoonaa kohtaan. Älä kuitenkaan heti alkuun tuomitse eriävän mielipiteen ilmaisevaa ihmistä inhottavaksi, vaan mieti, mikä kommentoijan pointti on. Sitä helposti ajattelee, että kommentoija on vain ikävä ihminen halutessaan pahoittaa bloggaajan mielen. Joskus tämä onkin asian laita. Jos kommentoijan ainut tarkoitus todellakin on loukata sinua, jätä kommentti omaan arvoonsa.

Muista, että kaikkia ei voi miellyttää. Ethän sinä itsekään pidä kaikista ihmisistä. Me kaikki välillä kritisoimme muita ihmisiä mielessämme, mikä on täysin normaalia. Luonnossa harva sanoo ikäviä asioita päin naamaa kun taas netissä on helppoa sanoa ne ikävätkin asiat toiselle, kun sen voi tehdä anonyymisti.

Vastaa negatiiviseen kommenttiin kohteliaasti. Älä anna pahuuden kiertää. Voit vaikkapa pahoitella kommentissa, että lukija on saanut sinusta huonon kuvan ja kysyä, miten voisit lukijan mielestä tehdä blogista paremman.

Muista, että kommentoija on kiinnostunut teksteistäsi. Jokin blogissasi vetää lukijaa puoleensa. Miksi ihmeessä hän lukisi blogiasi, jos hän ei pitäisi siitä? Usein sellaiset lukijat vain kadehtivat bloggaajaa, jotka kirjoittavat negatiivisia kommentteja, mutta palaavat lukemaan blogia aina yhä uudestaan.

Älä hyökkää takaisin. Älä missään nimessä alennu samalle tasolle kuin ilkeä lukija! Kommentoija vain nauttii, kun hän huomaa provosoineensa sinua. Maineesi kärsii, jos hyökkäät takaisin.
Ole kiitollinen lukijan antamasta palautteesta. Suitsutusta ja kehuja on mukava saada, mutta negatiivisesta palautteesta voi oppia enemmän. Mieti saamaasi palautetta ja pohdi, miten voisit tehdä blogistasi paremman. Hyvän bloggaajan erottaa siitä, että hän osaa vastaanottaa myös negatiivista palautetta.

Muista, että lukijoilla on oikeus omiin mielipiteisiin. Blogin kuuluukin herättää ajatuksia ja keskustelua. Ihmiset ovat erilaisia, joten blogipostaukset herättävät eri ihmisissä erilaisia reaktioita. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on tärkeimpiä asioita bloggaamisessa. Ole ylpeä, että olet onnistunut herättämään tunteita lukijoissa niin hyvin, että he ovat vaivautuneet avaamaan tuntemuksiaan kommenttiboksissa.

Älä siedä nettikiusaamista. Jos sinusta käydään asiatonta keskustelua jollakin keskustelupalstalla, voit ilmoittaa keskustelun poistettavaksi. Lisäksi voit tehdä ilmoituksen Googlelle, jotta sivu poistetaan hakutuloksista.
Jos lukija tekee vääriä johtopäätöksiä, korjaa ne. Negatiiviset kommentit voi joko jättää kokonaan huomiotta tai niihin voi vastata. Negatiivisia kommentteja ei kuitenkaan missään nimessä kannata katsoa läpi sormien, jos ne ovat asiattomia ja sisältävät väärinkäsityksiä. Sinulla on oikeus puolustaa itseäsi.

Älä takerru negatiivisuuteen. Sellaisia ihmisiä tulee aina olemaan olemassa, jotka haluavat pahoittaa mielesi. Sinä itse päätät, miten suhtaudut negatiiviseen kommenttiin. Älä lannistu ja pahoita mieltäsi. Siirry eteenpäin ja jatka elämääsi.

Onko sinulla hyviä vinkkejä negatiivisiin kommentteihin liittyen? Kommentoi!

1 kommentti:

  1. Tosi hyviä vinkkejä! Toi on varmaan tärkein, ettei hyökkää takaisin, vaikka kuinka pahaa tekisi.

    VastaaPoista