lauantai 12. heinäkuuta 2014

Miten saada blogiin AdSense-mainoksia?


AdSense on Googlen tarjoama ohjelma, jonka avulla verkkojulkaisija eli bloggaaja voi ansaita mainostuloja. Tuotot perustuvat mainosten klikkausmääriin. Mainokset määräytyvät lukijan kielen ja sijainnin sekä blogin aihealueen perusteella. Tämän vuoksi esimerkiksi ulkomailla matkustaessaan saattaa huomata suomenkielisessä suosikkiblogissaan erikielisiä mainoksia. Google asettaa blogiin sellaisia mainoksia, joiden se ajattelee kiinnostavan lukijaa.

Ennen Google AdSense-ohjelmaan hakemista kannattaa tehdä tiettyjä muutoksia blogiinsa, joista kerron tarkemmin tässä artikkelissa. Liittymisen kelpoisuusvaatimukset ovat nykyään tiukemmat kuin aikaisemmin, koska halukkaita on niin paljon. Esimerkiksi tämä blogi ei vielä tämän postauksen kirjoitushetkellä vastaa AdSensen vaatimuksia.

Mainostajaksi päästyäsi Google antaa sinulle koodinpätkän, jonka voi liittää blogiin. Mainoksen lisääminen esimerkiksi blogin sivupalkkiin onnistuu helposti Bloggerin Lisää gadget –kohdassa.


Miten parantaa mahdollisuuksiaan päästä AdSense-ohjelmaan?


1. Rajaa blogin aihe tarkasti. Googlen on helpompi kohdentaa AdSense-mainoksia lukijoille, kun blogin aihe on tarkasti rajattu. AdSensen toiminta perustuu sivustojen indeksointiin ja mainosten näyttämiseen sisällön aiheen perusteella. Indeksointirobotti ei ehkä tunnista blogin sisältöä, jos tekstit käsittelevät aivan sekalaisia aiheita. Sitä paremmin mainokset tavoittavat lukijat, mitä kohdennetumpaa sisältö on. Ja mitä enemmän lukijat klikkailevat mainoksia, sitä enemmän bloggaaja tienaa rahaa!

2. Blogin sisällön on oltava laadukasta. Blogin tulee sisältää kaikenkattavia tekstikokonaisuuksia, jotka tuottavat lisäarvoa lukijalle. Kirjoita postauksista ainakin 250–700 sanan mittaisia. Hae ohjelmaan vasta silloin, kun postauksia on kasassa noin 30–50. Indeksointirobotti ei välttämättä tunnista blogin aihealuetta, jos tekstiä on vain vähän.

3. Älä kikkaile liikaa hakukoneoptimoinnilla. Sisältö voi kärsiä, jos blogia kirjoitetaan vain siinä tarkoituksessa, että lukijoita tulisi mahdollisimman paljon hakukoneiden kautta. Google rankaisee liiallisesta hakukoneoptimoinnista siten, että blogi näkyy alempana hakutuloksissa.

4. Tee ulkoasusta selkeä ja tyylikäs. Blogin ulkoasu on sisällön jälkeen tärkein asia, josta erottaa bloggaajan ammattitaidon. Blogin on oltava helposti navigoitava. Hyvä ulkoasu on yksinkertaisella tavalla kaunis eikä hypi silmille. Älä kiusaa lukijaa ponnahdusikkunoilla tai muilla härpäkkeillä.

5. Lisää yhteystietosi blogiin. Blogista on löydyttävä yhteystiedot, jotta lukijat voivat ottaa bloggaajaan yhteyttä. Pelkkä sähköpostiosoite riittää. Tämä osoittaa, että olet kiinnostunut bloggaamisesta ihan oikeasti, etkä juokse vain rahan perässä. Yhteystiedot voi lisätä esimerkiksi sivupalkkiin tai Ota yhteyttä –sivulle, kuten tässä blogissa on tehty.

6. Luo Tietoja minusta (About me) –sivu blogiin. Sivun voi kyllä otsikoida muunkin nimiseksi. Blogista on löydyttävä kuvaus bloggaajasta ja blogista ylipäänsä.

7. Tarkista, että AdSense tukee blogin kieltä. Esimerkiksi saamenkieliseen blogiin ei voi saada AdSense-mainoksia. Suomenkieliseen taas saa. Tällä hetkellä AdSense tukee mainoksia vain seuraavilla kielillä:


AdSensen tukemat kielet 12.7.2014.


8. Anna ajan kulua. Ainakin joissakin Aasian maissa Google hyväksyy blogin AdSense-ohjelmaan vasta silloin, kun blogi on ollut olemassa kuuden kuukauden ajan. Tällä tavalla Google varmistaa, että blogi on oikeasti aktiivinen.

9. Älä hanki blogiin muualta mainoksia. Lopeta muiden mainosohjelmien käyttäminen siksi aikaa, kun hakemustasi käsitellään. Lisää esimerkiksi TradeTrackerin ja Tradedoublerin mainoksia blogiisi vasta sitten, kun olet päässyt AdSense-ohjelmaan.

10. Blogin sisällön tulee noudattaa AdSensen sisältökäytäntöjä. Blogi ei saa sisältää esimerkiksi aikuisviihdettä, väkivaltaa tai lukuisia kirosanoja. Lue lisää sisältökäytännöistä täältä.

11. Älä osta blogiin kävijöitä. Google rankaisee maksetusta liikenteestä siten, ettei se hyväksy blogia AdSense-ohjelmaan. Lisäksi blogi näytetään alempana hakutuloksissa.

12. Oma verkkotunnus? Huhujen mukaan oman verkkotunnuksen hankkiminen blogille saattaa parantaa mahdollisuuksia päästä mukaan AdSense-ohjelmaan. Hanki oma verkkotunnus edullisesti GoDaddyn* kautta.

13. Ole täysi-ikäinen. Vain 18 vuotta täyttäneet pääsevät mukaan ohjelmaan. Ole siis varovainen, jos et hanki Google-tunnuksia oikeilla tiedoillasi, ettet vahingossa laita iäksesi alle 18 vuotta.




*mainoslinkki


8 kommenttia:

  1. Miksi halutessani ottaa blogissani käyttöön AdSensen, Blogger.com ilmoittaa: Blogisi ei tällä hetkellä vastaa AdSensen vaatimuksia
    Mitä teen
    blogisivun osoite on: asuminenturkissa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voi johtua esimerkiksi siitä, että blogisi on vielä niin uusi. Itselläni meni muistaakseni noin neljä kuukautta, että Bloggeriin vihdoinkin tuli se "Ota AdSense käyttöön" -kohta. Siinä vaiheessa postauksia taisi olla noin 40 kasassa. Nyt kannattaa siis vaan kärsivällisesti odotella ja tällä välin tuottaa laadukkaita postauksia blogiin. Tsemppiä bloggaamiseen ja kysy ihmeessä, jos tulee muita kysymyksiä mieleen!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. kun klikkaan ota adsense käyttöön niin seuraavaksi verkkosivustosi kohdassa kun klikkaan jatka niin ei tapahdu mitään

    VastaaPoista
  4. Minä bloggaan itsestäni, annan muiden kysyä ja minä vastaan heille seuraavassa blogissa...
    Kui kauan joudun odottamaan että AdSense vaatimukset täyttyy?

    VastaaPoista
  5. Olen miettinyt, kun hakeeAdSense ohjelmaan niin onko jokin suhde postausten ja kuvien määrässä. Ja onko sillä merkitystä ovatko kuvat postauksussa vai niiden ulkopuolella. Meillä on taiteilijoita mukana, joten kuvia on ja tulee oleman runsaasti.
    Muuten, kiitos kirjoituksistasi. Ne ovat olleet suureksi avuksi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos hyvistä neuvoista mitä jaat blogissasi. Neuvoit ohjeissasi, että Adsense ohjelmaan liittyessä ei kannata sivustolla pitää muita mainoksia. Jos nyt aloitan affialite kumppanuus markkinoinnin ennenkuin minun blogi hyväksytään Adsense ohjelmaan niin onko näiden affialite mainoksien näytön lopettaminen kuinka hankala toimenpide? Vai kannattaako näihin Affialite sivustoihin liittyä vasta sitten kun mahdollisesti blogini on hyväksytty Adsense ohjelmaan?

    VastaaPoista
  7. Moi,
    Hain AdSense ohjelmaan heti alettuani bloggaamaan. Nyt hakuprosessi on jumissa. Onko mitään tehtävissä, jotta pääsen myöhemmin ohjelmaan mukaan? Bloggaan isyydestä ja miehenä olemisesta. Kysyin tätä jo googlelta, mutta ongelmani tuskin kovin koerkealle priorisoituu, joten vastaus saattaa kestää.

    VastaaPoista