keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mitä hyötyä omasta verkkotunnuksesta on?

Monissa blogioppaissa suositellaan oman verkkotunnuksen eli domainin hankkimista blogille. Oma verkkotunnus vahvistaa blogin brändiä ja tekee blogista uskottavan oloisen.

Oman verkkotunnuksen hankkiminen blogille on kannattavaa etenkin silloin, kun blogilla haluaa tienata rahaa. Tällöin on luonnollista, että blogista haluaa tehdä mahdollisimman ammattimaisen.

Hinta ei ole enää este verkkotunnuksen hankkimiselle, koska verkkotunnukset ovat nykyään todella halpoja. Hinta on sitä halvempi, mitä pidemmäksi aikaa verkkotunnuksen ostaa. Tilauksen voi halutessaan lopettaa, jos verkkotunnukselle ei jostain syystä olekaan enää tarvetta. 

Verkkotunnuksen voi hankkia edullisesti GoDaddyn* kautta parilla eurolla vuodessa. GoDaddyn sivustolla voi myös kokeilla, mitkä verkkotunnukset ovat vielä vapaana.

Oman verkkotunnuksen hankkiminen on todella viisas teko, kun ottaa huomioon, millaisia etuja siitä saa. Halpa hinta maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. 


Oma verkkotunnus tuo mukanaan muun muassa seuraavia etuja:


1. Blogi vaikuttaa ammattimaisemmalta. Oma verkkotunnus kertoo, että blogiin on haluttu satsata ja blogia aiotaan kirjoittaa pitkään. Ilmaisalustalla tehdystä blogista saa arvokkaamman ja luotettavamman oloisen, kun sille hankkii oman verkkotunnuksen.

2. Blogi saattaa sijoittua korkeammalle hakutuloksissa. Google näyttää kaikkein relevanteimmat sivustot ensimmäisinä hakutuloksissa. Kun jo verkkotunnuksessa on jokin blogin aihealueeseen liittyvä avainsana, sijoittuu blogi korkealle hakutuloksissa.

3. Oma verkkotunnus voi parantaa mahdollisuuksia päästä mukaan AdSense-ohjelmaan. Lue lisää AdSenseen liittymisestä täältä.

4. Kustomoitu verkkotunnus on helppo muistaa. Blogi.com on lyhyempi kuin blogi.blogspot.com, joten nimen muistaa helpommin. Kävijät löytävät blogiin helpommin, kun he muistavat sen osoitteen. Toisaalta suurin osa lukijoista tulee hakukoneiden kautta ja joillakin säännöllisillä lukijoilla blogi on merkittynä kirjanmerkkeihin, joten heidän ei edes tarvitse muistaa nettiosoitetta ulkoa.

5. Persoonallinen sähköpostiosoite. Omanimi@bloginnimi.com on paljon ammattimaisempi kuin perinteinen ilmaispalveluun luotu sähköpostiosoite. Blogin nimellä varustettu sähköpostiosoite saa blogin vaikuttamaan menestyneeltä. Jos blogi tai sivusto on perustettu omaa yritystoimintaa varten, voi sähköpostiosoitteita tehdä eri tarkoituksiin. Sähköpostiosoitteina voi olla esimerkiksi asiakastuki@yritys.fi ja huolto@yritys.fi. Tällä tavoin voi viestiä asiakkaalle, että yritys on vakavasti otettava ja sillä on muka monta työntekijää. 

6. Tulevaisuudessa omien verkkotunnusten merkitys tulee korostumaan. Etenkin jos blogia kirjoittaa omalla nimellään, kannattaa viimeistään nyt hankkia omalla nimellä varustettu verkkotunnus. Omalla nettisivulla voi jakaa kuvia, pitää yhteyttä ystäviin, harjoittaa yritystoimintaa jne. Sisältöä voi kontrolloida täysin itse. Omalla nimellä varustettu sivu voi toimia käyntikorttina mahdollisille työnantajille. Hauskinta tässä on se, että pääset näkemään, millä hakusanoilla ihmiset googlettavat sinua ja mitä tietoa he etsivät sinusta.

7. Blogin haluaa ehkä jatkossa siirtää Bloggerista WordPressiin. Blogin siirtäminen Bloggerista WordPressiin on helpompaa, kun blogilla on oma verkkotunnus.

8. Verkkotunnusten arvo kasvaa jatkuvasti, koska niiden määrä on rajallinen. Ostetun verkkotunnuksen voi jatkossa myydä kalliimmalla eteenpäin. Jotkut ihmiset ovat rikastuneet ostamalla verkkotunnuksia halvalla ja myymällä niitä kalliimmalla. Esimerkiksi pizza.com-tunnus on myyty 2,6 miljoonalla dollarilla.*mainoslinkki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti