perjantai 25. heinäkuuta 2014

Miksi jotkut bloggaajat epäonnistuvat?


Maailmassa on satoja miljoonia blogeja, joten on luonnollista, ettei kaikista blogeista voi tulla suosittuja. Suurin osa bloggaajista epäonnistuu lukijoiden hankkimisessa.

Pahinta on, että epäonnistuneiden bloggaajien joukossa on myös niitä, jotka ovat nähneet valtavasti vaivaa blogiensa eteen. He ovat tuottaneet laadukasta sisältöä ja tehneet kaiken ohjeiden mukaan. Silti Google ei ole tuonut heille toivottua määrää lukijoita. Ihmismassat eivät ole löytäneet blogia.

Miksi jotkut blogit epäonnistuvat, vaikka kirjoittaja tekisi kovasti töitä, kun taas jotkut huonolaatuiset blogit saattavat nauttia suurta suosiota?

Vastaus on, että bloggaajat tekevät tiettyjä asioita väärin. Monet bloggaajat lopettavat blogin kirjoittamisen jo muutaman kuukauden jälkeen, koska he eivät näe tuloksia. Mitä pidempään tekee työtä ilman palkintoja, sitä turhauttavammaksi tekeminen muuttuu.

Bloggaaminen olisi aivan mahtavaa, jos heti alusta lähtien lukijoilta satelisi kiitoksia kommenttiboksiin, kävijämäärät olisivat nousussa ja blogista tienaisi edes vähän sivutuloja. Todellisuudessa kävijöitä ei ehkä ole, kaikki kommentit ovat negatiivisia eikä blogista tienaa yhtikäs mitään. Bloggaajan pahimmat pelot ovat toteutuneet. Eihän tällainen kannusta bloggaajaa jatkamaan blogin kirjoittamista.



Mitä bloggaajat sitten tekevät väärin?


1. Bloggaaja käyttää lähes kaiken blogiin käytetyn ajan vain uuden sisällön tuottamiseen. Tämä on yleinen virhe, koska kaikissa blogioppaissa toitotetaan, että sisältö on tärkeintä. Niinhän se onkin, mutta hyvää sisältöä pitää osata myös markkinoida. Jos blogilla on vain muutama lukija, ei lukijamäärä räjähdä kasvuun, vaikka bloggaaja tekisi uusia postauksia monta kertaa päivässä. Uudet postaukset tuovat hyvällä tuurilla muutaman lukijan lisää. Monilla bloggaajilla on jo paljon laadukasta sisältöä blogissa, mutta kukaan ei ole lukemassa sitä.

Bloggaajan pitäisi luoda yhteys lukijoihin teksteillään ja saada jo olemassa oleville laatupostauksille lisää lukijoita. Kannattaa tähdätä siihen, että 50 % bloggaamisesta on sisällön luomista ja toiset 50 % sisällön markkinoimista.


2. Sisällön markkinoiminen väärällä tavalla. Monet bloggaajat mainostavat postauksiaan vain omille kavereilleen Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja muissa sosiaalisissa medioissa. Tällä tavalla saa ehkä muutaman lukijan lisää, mutta haittapuolena on, että kaverit ärsyyntyvät. Vähäisissä määrin sosiaalisessa mediassa mainostaminen on ihan okei, mutta sillä ei pääse kiinni suuriin lukijajoukkoihin.

Mikä olisi sitten sopiva mainoskanava? Potentiaaliset lukijat liikkuvat muissa saman aihealueen blogeissa. Blogi kannattaa ehdottomasti lisätä Blogilistalle, koska siellä blogien lukijat liikkuvat.

Mieti, mistä osoitteista haluaisit liikennettä omaan blogiisi. Yritä saada joku suositumpi bloggaaja mainostamaan blogiasi, koska se on paras tapa saada lisää lukijoita. Tämä ei sitten todellakaan tarkoita, että omaa blogia pitäisi linkittää kaikkien muiden samantyyppisten blogien kommenttibokseissa!

Yritä verkostoitua muiden bloggaajien kanssa esimerkiksi siten, että teet luettelon suosikkiblogeistasi oman blogisi sivupalkkiin tai viittaat postauksessa jonkun muun blogitekstiin. Suosittu bloggaaja huomaa, että hän on saanut lukijoita blogisi kautta, ja hän saattaa vastavuoroisesti alkaa lukemaan sinun blogiasi. Tämä tietysti edellyttää, että blogisi on oikeasti laadukas ja lukemisen arvoinen. Raaka totuus on se, että vain harvat blogit ovat niin hyviä, että niitä haluaa lukea saati sitten suositella.


3. Blogi on liian samanlainen kuin muut blogit. Älä kopioi muita bloggaajia ja toista samoja asioita. Jos haluat, että ihmiset suosittelevat blogia toisilleen, on sen oltava parempi tai ainakin erilainen kuin muut blogit. Blogin täytyy erottua massasta. Alussa tarkasti rajatusta blogiaiheesta on hyötyä. Blogin aihereviiriä voi laajentaa myöhemmin, kun blogilla on laaja ja uskollinen lukijajoukko ja kaikki postausideat on käytetty. 



Lue lisää bloggaajien tekemistä virheistä täältä.


1 kommentti:

  1. Asiaa kirjoitat, vaikka kaikkien bloggaajien tarkoitus ei olekaan kerätä suurta lukijakuntaa itselleen :P

    VastaaPoista