maanantai 7. heinäkuuta 2014

10 syytä perustaa oma blogi


Miksi perustaa oma blogi?


Bloggaamisesta on tullut monelle rakas harrastus ja tärkeä ansaintakeino. Yhä useampi ihminen ilmoittaa bloggaamiseen ammatikseen. Tässä postauksessa kerron bloggaamisen hyödyistä sekä syistä, miksi juuri sinun tulisi perustaa oma blogi.

1. Bloggaaminen on helppoa. Blogin voi perustaa ilmaiseksi muutamassa minuutissa. Jos osaat käyttää internetiä, osaat myös perustaa blogin. Blogia voi kirjoittaa anonyymisti ja blogin kautta voi jakaa sellaisia ajatuksia, joista ei voi ehkä kertoa perheelle ja tuttaville.

2. Opit kirjoittamaan paremmin. Bloggaamalla tulet paremmaksi kirjoittajaksi ja opit argumentoimaan mielipiteitäsi sujuvammin. Itse olen kirjoittanut blogeja nyt muutaman kuukauden ajan ja kirjoittaminen tuntuu päivä päivältä helpommalta. Päivässä tuotan noin 300–700 sanan verran valmista tekstiä. Mitä enemmän kirjoittaa, sitä helpommalta kirjoittaminen tuntuu. Kirjoituskokemuksesta on lisäksi valtava hyöty opiskeluissa ja työelämässä. Vaikka en olekaan vielä täydellinen kirjoittaja, niin ainakin olen saanut lisää itsevarmuutta tekstin tuottamiseen. Nykyään käytän esimerkiksi sähköpostien ja muiden tekstien kirjoittamiseen murto-osan siitä ajasta, mitä aikaisemmin niihin käytin.

3. Blogilla voi tienata rahaa. Jos haluat lisätienestiä, on blogilla tienaaminen erinomainen vaihtoehto. Usein ihmiset pohtivat, kuinka paljon blogilla voi tienata rahaa. Vastaus on, että rajattomasti. Jos blogistasi tulee suosittu, voit ehkä kokonaan jättäytyä elämään blogista saatavilla tuloilla. Totuus kuitenkin on, että suurin osa bloggaajista tienaa vain muutaman satasen kuussa. Blogin aihealue vaikuttaa paljon lukijamäärään. Tällä hetkellä etenkin muotibloggaajat pääsevät suuriin ansioihin blogeillaan. Myös kielellä on vaikutusta blogin suosioon. Englanninkielistä blogia kirjoittamalla pääsee suurempiin ansioihin kuin suomenkielisellä blogilla, koska lukijakuntana on viiden miljoonan suomalaisen sijasta lähes koko maailma.

4. Blogilla voi parantaa maailmaa. Ainakaan toistaiseksi ei ole olemassa yhtä hyvää tapaa saada äänensä kuuluviin kuin bloggaaminen. Bloggaamalla voi kertoa omia mielipiteitään ja esittää uudenlaisia ratkaisuja vallitseviin ongelmiin. Internetin kautta voi tavoittaa rajoittamattoman määrän ihmisiä. Joskus blogipostauksista tulee hittejä, kun ne leviävät sosiaalisessa mediassa.

5. Ihmisenä kasvaminen. Bloggaaminen parantaa kommunikointitaitoja ja kehittää koko persoonaa. Blogatessa alkaa miettimään, millainen ihminen haluaa olla ja mitä tahtoo tehdä muiden ihmisten hyväksi. Netissä toimiessa saa runsaasti palautetta muilta ihmisiltä, jonka vuoksi täytyy opetella vastaamaan myös negatiivisiin kommentteihin. Etenkin blogia omalla nimellä tai ainakin omilla kasvoilla kirjoittaessa oppii paljon itsestään, kun saa palautetta lukijoilta omaan persoonaan liittyen. Netissä ihmiset ovat yleensä rehellisempiä (niin hyvässä kuin pahassa) kuin kasvokkain, koska anonymiteetin ansiosta voi sanoa mitä tahansa. Bloggaajan täytyy opetella olemaan välittämättä muiden ikävistä mielipiteistä, mikä taatusti kasvattaa luonnetta.
6. Uralla eteneminen. Blogin pitäminen voi olla valtava meriitti ansioluettelossa etenkin, jos blogin aihe liittyy jollain tavalla omaan alaan. Blogi voi toimia eräänlaisena portfoliona osaamisesta ja blogi voi jo itsessään poikia työmahdollisuuksia. Työnantajat innostuvat, kun osaa näyttää, että on kiinnostunut kehittämään osaamistaan myös vapaa-ajalla. Lisäksi blogin kirjoittaminen kertoo ahkeruudesta ja intohimosta. Blogi on myös erinomainen keino verkostoitua samalla alalla toimivien ihmisten kanssa.

7. Muiden ihmisten auttaminen. Blogin avulla voi levittää tietoa ja osaamistaan muille ihmisille. Blogistasi voi tulla tietyn aihealueen tärkein tietolähde ja kirjoittamistasi asioista voi olla todella paljon apua muille ihmisille. Jokainen blogi on omalla tavallaan tärkeä tiedon jakamisen väline.

8. Blogi on yhteydenpidon väline. Esimerkiksi ulkomaille vaihtoon lähtiessä voi perustaa matkablogin, jossa kertoo kokemuksistaan ulkomailla. Näin voi kertoa kuulumisensa kaikille ihmisille kerralla eikä tarvitse kaikille tutuille lähetellä erikseen kuulumisia ja kertoa aina samoja asioita sähköpostin tai Facebookin välityksellä.

9. Bloggaaminen on mukava harrastus. Jos sinulla on paljon vapaa-aikaa ja luet muiden ihmisten blogeja, kannattaa sinun perustaa myös oma blogi. Bloggaaminen on kehittävä tapa viettää aikaa ja oppia uusia asioita. Varoituksen sana: siihen jää nopeasti koukkuun! Pian huomaat pohtivasi jatkuvasti postausideoita ja miettiväsi, että tästä on pakko kirjoittaa blogiin. Muista, että bloggaamalla et voi menettää mitään vaan päinvastoin, voit saada uskomattomia kokemuksia ja päästä kehittämään osaamistasi.

10. Ilmaista mainontaa itselle ja yritykselle. Blogia pitämällä saat julkisuutta ja pääset markkinoimaan taitojasi. Julkisuutta voi valjastaa erilaisiin tarkoituksiin myöhemmin elämässä. Blogia pitämällä sinulle saattaa avautua uusia ovia ja saatat saada mahdolliselle yrityksellesi uusia asiakkaita. Jos sinulla on yritys, sitä kannattaa ehdottomasti markkinoida blogin kautta. 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Oon miettiny blogin perustamista ja se tuntuis ihan kivalt sen takiiki jo, et tykkään itseni "kirjoitusjäljestä" ja tykkään kirjoittamisesta. Jäin vaan miettimään, että miten ihmiset löytävät uusia blogeja internetin maailmasta. Pitääkö niitä vain etsimällä etsiä vai löytääkö uusia blogeja sattumalta sieltä täältä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Paljon tsemppiä blogin perustamiseen! Ihmiset löytävät uusia blogeja sieltä täältä. Itse olen löytänyt seuraamani blogit kavereiden suosituksesta, googlettamalla kun olen etsinyt tietoa jostain aiheesta tai esim. uutisissa on ollut linkki johonkin blogiin.

      Poista