sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Blogimainonnan hyödyt ja haitat


Mainostaminen blogeissa jakaa mielipiteitä varsin rajusti. Joitakin ihmisiä mainokset häiritsevät aivan valtavasti kun taas toiset eivät kiinnitä niihin lainkaan huomiota.

Mainostaminen ei ole aina pelkästään hyvä asia bloggaajan kannalta. Toki mainoksista saa rahaa, mutta pitkällä aikavälillä mainoksista saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Vääränlaisella mainonnalla bloggaaja vain kaivaa itselleen kuoppaa.


Miksi blogiin ei kannata laittaa mainoksia?

1. Jos myyt blogissa jotain omia tuotteitasi (esim. käsitöitä tai e-kirjoja), saattavat muiden yritysten mainokset viedä huomion pois myymistäsi tuotteista. Jos mainokset ovat kiinnostavampia kuin myymäsi tuotteet, lukija häipyy helposti mainosten perässä paremmille apajille.

2. Mainokset tekevät blogista ruman näköisen, jos ne eivät sovi ulkoasuun. Toisaalta jos mainokset sulautuvat liian hyvin blogin ulkoasuun, ei lukija huomaa niitä, jolloin ne eivät tuota yhtään rahaa. Mainosten erottaminen muusta sisällöstä on tarkkaa puuhaa.

3. Räikeät mainokset vievät huomion pois blogin sisällöstä. Pahimmillaan vilkkuvat mainosbannerit ovat niin ärsyttäviä, ettei blogia halua lukea. Saatat siis menettää lukijoita mainosten takia.

4. Et todennäköisesti tienaa mainoksilla juuri mitään, jos blogillasi on vain vähän lukijoita. Mainoksista on todellista hyötyä vasta silloin, kun blogilla on muutamia satoja lukijoita päivässä.

5. Saatat menettää uskottavuuden. Blogin imago voi kärsiä, jos blogiin ujutetaan mainoksia, jotka eivät millään tavalla liity blogiin. Jos blogiin ilmestyy lähes päivittäin mainoskollaaseja ja mainostat ties mitä blogin aiheeseen liittymättömiä tuotteita, vaikutat lukijoiden silmissä rahanahneelta. Lukijat saattavat ajatella, että yrität hyötyä heistä rahallisesti.


Kuva tehty imgflip.com-sivuston meemigeneraattorilla.Miksi blogiin kannattaa laittaa mainoksia?

1. Jos blogillasi on useita satoja kävijöitä päivässä, voit saada blogilla jo huomattavia sivutienestejä. On mukavaa saada itselleen palkinto siitä kaikesta työstä, jonka blogin eteen on tehnyt.

2. Blogin menestyminen riippuu lähestulkoon täysin blogin sisällöstä. Jos sisältö on hyvää, eivät lukijat lopeta blogin seuraamista, vaikka muutama mainos ärsyttäisi. Mitä laadukkaampaa sisältö on, sitä helpommin lukijat hyväksyvät mainokset.

3. Mainosten hankkiminen blogiin on niin helppoa, että se kyllä kannattaa. Mainoksia voi hankkia esimerkiksi Google AdSense –ohjelmaan liittymällä tai hakeutumalla julkaisijaksi kumppanuusmarkkinointia tarjoaviin yrityksiin. 4 kommenttia:

 1. Joku on estänyt mainosten näkymisen blogissani. Epäilen jotain kateellista lukijaa. Blogissani on päivittäin n 2000 kävijää. Jonkun on siis täytynyt varmaan hakkeroitua blogiini. Mitä voin tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa erikoista! Ensin kannattaa kokeilla, onko vika kuitenkin selaimessa. Eli näkyykö blogissasi olevat mainokset jollain eri selaimella? Jos epäilet, että joku on hakkeroitunut blogiisi, kannattaa salasana vaihtaa heti.

   Poista
 2. Sain omaankin blogiini joitakin mainoksia laitettua näillä ohjeilla. Kiitos!

  VastaaPoista